Авторизация

На що слід звертати увагу при виборі квартири-студії

Квартира-студія від ЖК Parus City - сучасний варіант планування для тих, хто любить відкритий простір і не звик себе обмежувати. Подібне житло-одночасно і можливість купити квартиру для тих, хто має обмежений бюджет і при цьому орієнтується на певний район проживання. Квартири-студії часто вибирають молоді пари, яким зручно жити в межах міста, поблизу від роботи, сім'ї, які не планують заводити дітей, представники творчих професій і всі ті, хто любить свободу і незалежність. Квартири в новобудовах з мінімальною кількістю перегородок (зазвичай з їх допомогою відокремлюють тільки ванну і санвузол) коштують дешевше, ніж звичайні однокімнатні квартири в цьому ж будинку. Крім того, особлива планування дозволяє розмістити більше речей і меблів і візуально здається просторіше.


Квартири-студії, давно звичні на заході, в нашій країні з'явилися не так давно і зараз знаходяться на піку моди. Нерідко багато власників однокімнатних квартир переробляють свої квадратні метри під студії, бажаючи не відставати від популярної тенденції. Не дивно, що практично в кожному споруджуваному або недавно зданим в експлуатацію житловому кварталі представлено відразу кілька варіантів таких квартир.

Питання зонування у квартирі студії

Мінімальна кількість перегородок не означає повну відсутність зонування. Обідня і робоча зона, зона відпочинку можуть розділятися за допомогою фактурних або багаторівневих стель, різної обробки стін. Якщо ви націлені на пошук дешевого житла, купити квартиру в новобудові можна і без обробки. В цьому випадку варто заздалегідь подумати про те, де ви розмістите основні зони, чи підійде для ваших задумів і ідей конкретна форма кімнати.


Як ми вже говорили, перегородки в квартирах-студіях використовуються лише для відділення санвузла та ванної кімнати, часто суміжних.


Рідко, але зустрічаються і більш екстремальні варіанти, в які перегородки можуть бути відсутніми зовсім. Їх можуть замінювати легкі мобільні конструкції. Такий варіант більше підійде тим, хто планує жити один. Однак навіть в цьому випадку такі квартири в нових будинках - досить сміливе рішення, яке потрібно обов'язково добре зважити.

Інженерні питання

Купуючи квартири в новобудовах ЖК Парус Сіті від забудовника у Львові, слід приділяти особливу увагу інженерним системам. Для квартир-студій це твердження вірно подвійно: якщо в квартирі традиційного планування запах пригоріла їжі залишиться в межах кухні навіть при слабо працюючої вентиляції, то в квартирі без перегородок він відразу вбереться в текстиль і буде переслідувати вас, щоб ви не робили. Саме тому система вентиляції в таких квартирах повинна працювати відмінно, як і каналізація. Готові квартири в новобудовах дозволяють особисто оглянути всі прокладені системи і комунікації. Якщо квартира купується на стадії будівництва, необхідно уважно ознайомитися з проектною документацією і договором, бажано за допомогою юриста.


У деяких випадках між зоною, де готується їжа, і рештою площею все ж встановлюються розсувні модульні перегородки, які при необхідності прибираються або дістаються.

Загальні питання

Вибираючи квартири в новобудовах, планування яких підходять під визначення студій, не варто забувати і про загальні критерії, справедливих для будь-яких квартир. Так, наприклад, при виборі між житлом в панельному і монолітному будинку слід пам'ятати, що панельні будинки припускають більш низьку вартість, але несучі конструкції в них відрізняються гіршою тепло - і звукоізоляцією, ніж конструкції монолітних будинків, і часто фасадні стіни доводиться додатково утеплювати з внутрішньої сторони.


Дешевші варіанти зазвичай також представлені на перших і останніх поверхах. Вони також мають цілий ряд переваг і недоліків, і вивчити їх самостійно досить складно.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?