Авторизация

Як обрати відтінок дерев’яної вагонки на стіни та стелю будинку?

Вагонку часто використовують для внутрішнього оздоблення кімнат. Вона виглядає оригінальніше за звичні нам шпалери чи фарбу, відрізняється простотою монтажу та вигідною вартістю. Якщо обираєте матеріал, з якого виготовлено панелі, придивіться до натуральної деревини, яка окрім зовнішнього вигляду характеризується ще й екологічністю та безпечна для будь-яких кімнат.

На сайті https://woodenevolution.com.ua/uk/service/montazh-vagonky/ ви можете детальніше ознайомитись із класами вагонки та правилами вибору. Її виготовляють сьогодні в різних форматах та кольорах. Ми розглянемо, як обрати потрібний відтінок, виходячи із дизайну приміщення.

Переваги оздоблення поверхні дерев’яною вагонкою

Дерев'яна вагонка виготовляється у вигляді листів різної ширини. Вона має цікаву текстуру та активно застосовується як оздоблювальний матеріал стін або стелі. Найчастіше виробники використовують для виготовлення вагонки липу, дерева хвойних порід, вільху, дуб.

Серед основних переваг вагонки:

  1. Простота монтажу. Ви можете спробувати встановити вагонку самостійно. Втім, краще довірити цей процес професіоналам.
  2. Можливість приховати дефекти на поверхні. Для укладання вагонки не потрібно попередньо вирівнювати основу стіни.
  3. Широкий асортимент відтінків та форматів, а також матеріалів, з яких виготовляється вагонка. Ви можете обрати потрібний колір та ціну панелей.
  4. Вагонка підходить для будь-яких інтер'єрів та кімнат, здатна вписатися в усі дизайни приміщень.
  5. Вигідна вартість як самого оздоблювального матеріалу, так і процесу його монтажу.

Обираємо відтінок дерев’яної вагонки

Колір вагонки для оздоблення поверхні в першу чергу залежить від того, що саме ви плануєте прикрашати дерев'яними панелями. Якщо монтаж здійснюється на стелю, обирають переважно світлі нейтральні кольори: це може бути білий, бежевий, молочний тощо.

Втім, якщо в кімнаті доволі високі стелі, ви можете експериментувати з кольором вагонки й обрати більш насичений або навіть темний відтінок.

Якщо вагонка монтуються на стіни, вибір кольору буде залежати від інтер'єру кімнати:

  1. Класичний стиль вимагає більш світлих переважно теплих кольорів. Це можуть бути бежеві, ніжні лимонні, жовтуваті відтінки. Якщо бажаєте темні кольори стін, придивіться до коричневих чи бордових зразків вагонки.
  2. В кімнати в стилі лофт вагонку також встановлюють доволі часто. Це переважно відтінок натурального дерева: для маленьких кімнат більш світлий, а для великих можна облаштувати темні стіни.
  3. Для кімнат у скандинавському стилі обирають переважно білі або сірі кольори вагонки. Зрідка – сині або блакитні.
  4. Стиль інтер'єру прованс також дозволяє розміщення вагонки переважно в ніжних пастельних кольорах: блакитний, рожевий, м'ятний тощо.

Дерев'яну вагонку сьогодні встановлюють на лише у заміських будинках, але й у квартирах. Вона доречна у вітальні, дитячій, спальні чи навіть коридорі. Головне – правильно обрати матеріал, габарити та відтінок панелей.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка