Авторизация

20 онкохворих дітей з України прибули на лікування до Франції

20 українських дітей з онкологічними захворюваннями прибули на лікування до Французької Республіки. Літак з ними та їхніми близькими приземлився в Парижі напередодні ввечері. Їх особисто зустріла перша леді Франції Бріжит Макрон. Діти отримають необхідне лікування та допомогу.




20 онкохворих дітей з України прибули на лікування до Франції
«Я тут тому, що ми з Оленою Зеленською домовилися, що вас приймемо. У Франції вам дуже раді та піклуватимуться про вас, а ми з першою леді України будемо обмінюватися інформацією про ваш стан», – сказала Бріжит Макрон.

«Рейси життя» для українських онкохворих діток із зон бойових дій організовано з перших тижнів війни завдяки домовленостям між дружиною Президента Оленою Зеленською та першими леді інших країн, керівництва та міністерств охорони здоров'я, а також завдяки співпраці волонтерських і медичних організацій (див. перелік нижче). 



Щоб логістика була безпечною, спочатку онкохворих дітей привозять до Львова – у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр на чолі з Андрієм Синютою. Там їх дообстежують і забезпечують необхідною медичною підтримкою. Далі у супроводі медичних бригад дітей разом із близькими доправляють до Польщі у спеціально створену клініку Unicorn. Там пацієнтів розподіляють на постійне лікування в Польщу чи інші країни Європи, США, Канаду.



«Є ті, у кого в ці страшні часи – одразу дві війни. Одна та, що руйнує їхні домівки й міста. Інша – особиста, з хворобою. Саме такі два фронти нині в діток з онкологією. Ми можемо евакуювати їх з однієї війни та допомогти виграти іншу», – зазначила Олена Зеленська.




Вона висловила сподівання, що Україна зможе переправити на лікування всіх, хто цього потребує, щоб діти повернулися здоровими в мирну країну.

Завдяки ініціативі з організації «рейсів життя» загалом з України евакуювали понад 300 маленьких пацієнтів з онкологією та їхніх батьків для продовження лікування у клініках Європи, США та Канади.



Учасники проекту з евакуації українських дітей для лікування за кордоном: МОЗ України, професор Петр Чаудерна, International Society of Paediatric Oncology – SIOP, St. Jude Children's Research Hospital, Фонд «Таблеточки», Благодійний фонд «Запорука», Благодійний фонд «Крила надії», Благодійний фонд «Із янголом на плечі», Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Клініка дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку, Українська асоціація дитячої онкології/гематології, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада.

 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка