Авторизация

Високо цінуємо солідарність Латвії у встановленні правди про Голодомор в Україні – Президент

Україна цінує підтримку Латвійської Республіки у питанні визнання світом Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та встановлення історичної справедливості, наголошує Президент Петро Порошенко.


«Ми завжди будемо пам’ятати, що 10 років тому, Латвія визнала Голодомор геноцидом українського народу. Високо цінуємо солідарність Латвії у встановленні правди про Голодомор», - сказав Глава держави під час спільної прес-конференції з Президентом Латвії.


Сьогоднішній візит Раймондса Вейоніса в Україну для участі у заходах у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів Петро Порошенко назвав глибоко символічним. «Бо він відбувається під час вшанування 85-х роковин Голодомору, геноциду українського народу. Дуже важливо, що сьогодні Ви, разом з лідерами інших держав пліч-о-пліч з українським народом», - сказав він.


«Приємно, що як і 10 років тому на першому міжнародному форумі у Києві, присвяченому 75-й річниці Голодомору, цього року Латвія також представлена на найвищому рівні», - додав Президент України, звертаючись до свого латвійського колеги.


Президент Латвії, у свою чергу, зазначив, що його країна, як і Україна, свого часу постраждала від сталінського режиму. «Тому ми підтримуємо зусилля України повернути історичну справедливість і досягти міжнародного засудження геноциду проти народу України. Уже в 2008 році Латвія була однією з перших країн, хто визнав Голодомор геноцидом проти народу України», - сказав Раймондс Вейоніс.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка