Авторизация

В Євросоюзі і НАТО ми чекаємо, що Україна стане складовою нашої Європи – Президент Словаччини на зустрічі з Президентом України

Президент України Петро Порошенко подякував Президенту Словаччини Андрею Кісці за тверду і незмінну політику підтримки Словаччиною європейського та євроатлантичного вибору України.


Під час спільної прес-конференції Президент Словаччини висловив сподівання, що Україна стане повноцінним членом Європейського Союзу та НАТО.


«Я також бачу задання Словаччини як доброго сусіда говорити про те і наголошувати на тому, що ми в Європейському Союзі, в НАТО ми всі чекаємо, що Україна стане частиною, Україна буде складовою нашої Європи», - підкреслив Андрей Кіска.


Глава Української держави високо оцінив підтримку євроатлантичного вибору нашої держави з боку європейських партнерів і, зокрема Словаччини.


 «І це особливо важливо зараз, коли лише вчора український Парламент, Верховна Рада України конституційною більшістю голосів підтримала зміни до Конституції, де євроатлантичний і європейський розвиток України зафіксований в Основному законі України», - наголосив Петро Порошенко.


Президент також повідомив, що під час переговорів окрему увагу було приділено координації дій в рамках міжнародних організацій. Він подякував Президенту Андрею Кісці, і Міністру закордонних справ-Віце-прем’єру Словаччини Мірославу Лайчаку, який останній рік очолював Генеральну асамблею ООН і допоміг у схваленні українських резолюції в цій організації. Петро Порошенко особливо відзначив, що співавтором цих документів була і Словаччина. Відповідні резолюції чітко визначили механізми захисту України, підтримки прав тих, хто проживає в окупованому Криму. «Я дуже дякую за це», - сказав Петро Порошенко.


«Окремо ми обговорили питання майбутнього року, коли Словаччина очолить ОБСЄ. Я подякував пану Президенту за те, що в складі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ працює 12 словацьких інспекторів – дуже добре працюють, дуже відповідально. І пан Президент погодився від мого імені передати слова вдячності цим інспекторам», - повідомив Петро Порошенко.


Президент наголосив, що це надзвичайно важлива і ефективна форма двосторонньої співпраці.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?