Авторизация

На Рівненщині відбулися установчі збори Національної дитячої ради при Уповноваженому Президента з прав дитини

23 листопада відбулися установчі збори Національної дитячої ради Рівненської області.


У заході взяли участь Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, перший заступник Рівненської ОДА Віталій Ундір, заступник Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, голови районних, міських осередків, окремих осередків об’єднаних територіальних громад учнівського самоврядування.



На Рівненщині відбулися установчі збори Національної дитячої ради при Уповноваженому Президента з прав дитини
Діти та молодь розповіли про свою діяльність, ідеї і напрацювання, які вони вже поширюють у своїх регіонах. На сьогодні вони визначили для себе 5 основних напрямків діяльності: протидія булінгу, розвиток учнівського самоврядування, інклюзивна освіта, громада дружня до дитини, формування цінностей. Обговорили питання власної гідності та гідного ставлення до інших.

Уповноважений Президента з прав дитини наголосив, що діти часто скаржаться на те, що дорослі не прислухаються до їхньої думки.


«Це стосується не тільки працівників шкіл, а й батьків. І досить часто дітей це непокоїть. Сьогодні на рівні законодавства України і на рівні міжнародного законодавства, яке імплементовано, в обов’язковому порядку є норми, які говорять про те, що держава має створити такі механізми, коли голос дитини має бути почутий», - сказав Микола Кулеба.


Під час зустрічі Уповноваженого з прав дитини та Голови Рівненської ОДА обговорювались питання участі дітей у прийнятті рішень та стратегія розвитку Національної дитячої ради в Західному регіоні.


Національна дитяча рада створена, щоб надати можливість дітям та молоді донести свою думку і бути почутими на національному рівні. До складу ради увійшли лідери обласних учнівських рад та випускники інтернатних закладів з кожного регіону.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка