Авторизация

Процес реформ є складним, але Україна рухається вперед в напрямку ЄС – Президент Словаччини за плодами зустрічі з Президентом України

Президент України Петро Порошенко за результатами зустрічі з Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою повідомив, що під час переговорів обговорювався широкий спектр питань двосторонньої співпраці.


Зокрема, Президент Словаччини відзначив процес реформування у різних сферах в Україні. «Процес реформ є складний. Буває дуже болісним і складним. Але дуже важливо роз’яснити всім громадянам, що такі процеси не проходять дуже просто, але вони дуже необхідні. І повірте мені, що ми в Європейському Союзі дійсно чекаємо того, що в такому проекті ми нарешті будемо разом з вами. Бо хочу вам сказати, що для Словаччини цей проект приніс великий прогрес», - поділився він під час зустрічі з представниками ЗМІ.



Процес реформ є складним, але Україна рухається вперед в напрямку ЄС – Президент Словаччини за плодами зустрічі з Президентом України

Андрій Кіска додав, що Словаччина як друг України спостерігає за подіями в українській державі, і констатував, що за останні чотири роки в Україні було зроблено набагато більше, ніж за останні десятки років. «І багато реформ, що стосуються пенсій, податків, громадських проектів… Всі ці дуже непрості реформи все ж таки проводяться і Україна рухається вперед в напрямку Європейського Союзу», - зауважив він.


У свою чергу, Президент України Петро Порошенко наголосив: «Ми сьогодні констатуємо, що у нас нема проблем із Словаччиною». Зокрема, він подякував словацькій стороні за допомогу в реабілітації українських воїнів. «Лише з початку поточного року 52 українських військовослужбовця знайшли можливість пройти реабілітацію у Словаччині за безпосередньої участі шановного пана Президента», - додав Петро Порошенко.




Глава Української держави констатував також зростання товарообігу між двома країнами на 36% в першому півріччі. «Це ще один доказ ефективності функціонування Угоди про асоціацію, ефективності функціонування зони вільної торгівлі в умовах, коли Росія використовує механізм ембарго як елемент гібридної війни і закрила свої ринки. Європейський Союз є на сьогоднішній день надійним ринком для українських виробників. Впевнений в тому, що сьогодні це є позиція справжнього друга і партнера», - додав Петро Порошенко.


Президент України відзначив прояв солідарності з боку словацького колеги у вшануванні 85-річниці Голодомору. У свою чергу, Президент Словацької Республіки Андрей Кіска подякував за запрошення приєднатися до вшанування пам’яті жертв Голодомору - «жахливого злочину, коли в Україні померло більше людей, ніж вмішує ціла Словаччина».


Андрей Кіска розповів, що завжди згадує про Україну на будь-яких міжнародних заходах. «Для нас, для Словаччини, Україна – не лише наш гарний сусід, в нас свої відносини, своя торгівля. Але в першу чергу Україна для нас – це наш друг» - сказав він.


Андрей Кіска зауважив, що на кожному саміті в Євросоюзі нагадує про те, що треба не забувати про Україну, про те, як багато вона робить, про реформи, і її майбутнє. Він також відзначив гуманітарну підтримку України з боку Словаччини, зокрема сьогодні буде передано ще одну допомогу в розмірі 125 тис. євро.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка