Авторизация

Україна та Словаччина скоординували дії, спрямовані на недопущення будівництва «Північного потоку-2» - Президент

Президент України Петро Порошенко та Президент Словаччини Андрей Кіска під час переговорів в Києві окремо торкнулися питань двосторонньої співпраці у енергетичній сфері. Про це Президент України повідомив під час спільної прес-конференції з Президентом Словацької Республіки.


«Ми провели переговори щодо координації наших зусиль щодо недопущення будівництва абсолютно політично вмотивованого російського проекту «Північний потік-2». І констатуємо, що ми маємо абсолютно спільну позицію щодо цього проекту. І в подальшому ми маємо тверді наміри координувати свої дії», - повідомив Петро Порошенко.


Він також подякував Президенту Словаччини та словацькому Уряду за те, що ця країна підтримала Україну у питанні забезпечення газом. «Рівно три роки тому, в жовтні 2015 року, коли Російська Федерація закрила постачання газу в Україну, намагаючись влаштувати і соціальні, і економічні проблеми, саме Словаччина першою забезпечила постачання нам європейського газу через інтерконектор. І на сьогоднішній день є одним із основних постачальників газу, який забезпечує енергетичну незалежність України», - сказав Президент.


У свою чергу, Андрей Кіска сказав: «Словаччина забезпечує поставку газу в Україну. Якщо в мене правильна інформація – це 90% газу, що надходить в Україну зі Словаччини».


«Що стосується «Північного потоку-2» Словаччина завжди наголошує на тому, що це не економічний, а політичний проект. А це надзвичайно важливо зрозуміти, якщо хтось постійно повторює, що це лише економічний проект. В жодному разі – це виключно політичний проект», - наголосив Президент Словаччини.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка