Авторизация

Українська помісна автокефальна православна церква є ключовим елементом державотворення і незалежності держави – Президент

Президент Петро Порошенко повідомив, що 27-29 листопада в Стамбулі Вселенський Патріархат проведе засідання Священного Синоду, де планується розглянути питання щодо затвердження Томосу про автокефалію української церкви та прийняття остаточного рішення з цього питання. Про це Глава держава сказав під час зустрічі зі студентами Київському національному торговельно-економічному університеті.


«27-29 листопада, Ростислав Павленко, радник Президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень рухається до Стамбула-Константинополя для того, щоб взяти участь у історичному Синоді Вселенського Патріархату, де буде прийматись рішення про затвердження Томосу», - заначив Глава держави.


«Помісна церква є ключовим елементом державотворення, складовою незалежності нашої держави. Остаточним свідченням, що Україна пішла геть від колоніального статусу», - підкреслив Петро Порошенко.


Глава держави нагадав історію розвитку питання надання автокефалії Україні та його багатогодинні перемовини зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. Він зауважив, що в Україні на початку цього процесу були скептики, які не вірили у реальність такого рішення.


«А 9 квітня сталося диво. На Великий понеділок після Великодня, під час візиту моєї делегації на Фанар, після дев’ятигодинних переговорів, ми потиснули руки з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом. І він сказав, що якщо буде звернення усіх ієрархів двох православних церков і частини ієрархів третьої церкви, якщо ваше звернення, пане Президенте, буде підтримано Верховною Радою, у вас буде українська помісна автокефальна православна церква», - розповів Президент.


При цьому він додав, що вже в грудні поточного року відбудеться об’єднавчий Собор української православної церкви.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка