Авторизация

Прямий обов’язок Президента – вести країну в Європу – Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко переконаний, що просування країни до членства в Євросоюзі та НАТО – це обов’язок Глави держави, який має бути закріплений у Основному законі України.


«Саме тому в умовах, коли 70% українців підтримують рух в Європейський Союз і 54% українців підтримують рух в НАТО – я ініціював зміни до Конституції, щоб зробити (цей рух - ред.) обов’язком влади. Внести зміни до статей Конституції, якими передбачаються обов’язки Верховної Ради, обов’язки Уряду і врешті-решт обов’язки Президента – що це прямий обов’язок вести країну в Європу», - сказав Глава держави під час зустрічі зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету.


Петро Порошенко підкреслив, що вчора в Парламенті відбулася унікальна подія – голосування за ці зміни до Конституції, під час розгляду яких він наголосив на незворотності руху до Європейського Союзу. «І ми маємо спільно все зробити для того, щоб не допустити реваншу, бо гібридна війна, яку веде проти нас Російська Федерація означає не тільки наступ на фронті, не тільки терористичні атаки терористів, які підготовлені в таборах Бєлгорода, Курська, Ростова. А це означає підрив України з середини п’ятою колоною. Гасло якої: «Зрада. Все – кінець. Все пропало. Нічого не зроблено», - сказав Президент.


Він зауважив, що за включення до порядку денного Верховної Ради і направлення на розгляд Конституційного Суду зазначених змін свого часу проголосували 326 народних депутатів. Позавчора і вчора Конституційний Суд на своїх засіданнях 14-ма голосами «за» підтримав пропозицію Президента. «А вчора Парламент конституційною більшістю в 311 голосів в першому читанні прийняв зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО», - констатував Глава держави.


Петро Порошенко вкотре підкреслив, що в НАТО Україна йде не з протягнутою рукою, а як партнер по забезпеченню безпеки, адже українська армія, створена за п’ять років, зараз є однією з 10 найсильніших на континенті.


Відповідаючи на запитання студентів про те, що отримає молодь після вступу України в НАТО Президент сказав: «Я вам дуже легко можу відповісти, що отримає країна. Перше – безпеку. Захист. Молоді не потрібно буде кидати навчання, кидати роботу, кидати родину і йти на фронт. Бо НАТО – в першу чергу це інструмент колективної безпеки».


Він також висловив переконання, що від вступу до Альянсу виграє українська економіка. «Економіка отримає нові інвестиції. Бо під НАТО, коли для інвестора вже не стоїть питання безпеки його інвестицій, прийдуть нові інвестиції, нове високотехнологічне обладнання і нові високооплачувані робочі місця», - сказав Глава держави.


«Бюджет за рахунок цього буде кардинально збільшено. Платіжний баланс і валюта стануть міцнішими. Ефективність дій наших Збройних Сил буде значно підвищена», - додав Петро Порошенко.


«А головне – молодь отримає фантастичну, безпечну, найкрасивішу і найкращу в світі державу – Україну, яку я і ви дуже любимо», - резюмував Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?