Авторизация

Якби Україна була членом НАТО, Росія б ніколи не наважилася анексувати Крим і вдертися на Донбас – Президент

Президент Петро Порошенко заявив, що якби Україна була членом Північноатлантичного альянсу, Російська Федерація не наважилася б на агресію проти нашої країни. Про це Глава держави сказав у Верховній Раді України під час розгляду ініційованого ним проекту Закону про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.


«Друзі, я глибоко переконаний, що будь ми членом Альянсу, Росія б ніколи не наважилася анексувати Крим, ніколи не наважилася вдертися на Донбас. І зауважу, нарешті, що агресію проти України Кремль розв’язав саме тоді, коли режим Януковича проголосив нашу позаблоковість», - сказав Петро Порошенко.


Глава держави зазначив, що постколоніальне суспільство довгий час залишалося в полоні імперських стереотипів та ілюзій, які десятиліттями навіювалися в Україні кремлівською пропагандою. «В тому числі – і міфів про нібито братерську Росію і нібито агресивний блок НАТО. Політична еліта того часу, замість того, щоб йти попереду і вести за собою людей, підігравала найдрімучішим забобонам», - сказав Президент.


При цьому Петро Порошенко відзначив, що «були й тоді в нашому українському політикумі люди, які мислили стратегічно, які зазирали в майбутнє, які бачили загрози і щиро шукали відповіді на них». І це відбувалося попри спроби зірвати наш євроатлантичний поступ, як з боку Росії, так і за підтримки «п'ятої колони» всередині України.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка