Авторизация

У Стамбульському університеті розпочала боту виставка архівних документів «Україна і Туреччина в 1918-1921 роках: до століття взаємної дипломатичної присутності»

У рамках офіційного візиту до Туреччини Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті виставки архівних документів, присвяченої 100-річчю українсько-турецької дипломатичної присутності «Україна і Туреччина в 1918-1921 роках: до століття взаємної дипломатичної присутності», яка розміщуватиметься у Стамбульському університеті.



У Стамбульському університеті розпочала боту виставка архівних документів «Україна і Туреччина в 1918-1921 роках: до століття взаємної дипломатичної присутності»
Разом з Главою української держави виставку відкрив ректор Стамбульського університету Махмут Аком.

Виставка «Україна і Туреччина в 1918-1921 роках: до століття взаємної дипломатичної присутності» архівних документів підготовлена Міністерством закордонних справ України, Посольством України в Турецькій Республіці у співпраці з Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин та Державною архівною службою України.


Її експозиція складається з 6 стендів. Перший з них - «Мирні переговори в Брест-Литовську: процес і результат». Другий присвячений  дипломатичній місії Османської імперії в Києві у 1918-му році. Третій стосується роботи генеральних консульств Османської імперії в Одесі та Харкові. Четвертий – про діяльність першого українського представництва в Туреччині. П’ятий стенд розповідає про діяльність Посольства  Української Держави/УНР у Стамбулі в другій половині 1918-го – 1921 і має назву «З Україною в серці». На шостому стенді представлено розвиток  українсько-турецьких контактів в період приходу до влади більшовиків.



рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?