Авторизация

Ефективність Мінських угод залежить від сумлінного їх виконання Росією – зустріч Президента України та Канцлера Німеччини

Президент України Петро Порошенко та Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час переговорів обговорили важливість припинення російської агресії проти України.


«Ми обговорили ситуацію на Донбасі в Криму, в тому числі в сфері прав людини. Я навів нові незаперечні докази російських злочинних дій проти України, передав відповідні документи. Водночас я підтвердив відданість України Мінським домовленостям і готовність України виконувати ті зобов’язання, де треба забезпечувати безпековий компонент Мінських домовленостей для того, щоб переходити до політичного компоненту», - сказав Президент Петро Порошенко під час спільної зустрічі з представниками ЗМІ.


При цьому він підкреслив, що яскравим свідченням готовності України є рішення парламенту про прийняття закону, його пропозицій про продовження на рік Закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.


«Втім цілком очевидним є те, що ефективність Мінських домовленостей залежить не тільки і не стільки від України, але від їх сумлінного виконання Росією. Вже ніхто не сумнівається в тому, що саме Росія стимулює ескалацію конфлікту. І ви мали можливість у цьому переконатися під час останніх дебатів в Раді Безпеки ООН 30 жовтня», - підкреслив Петро Порошенко. Він констатував, що «на жаль, безпекова ситуація на Донбасі залишається дуже складною, інша сторона постійно провокує загострення».


«Тому сьогодні ми рішуче засудили триваючі обстріли із забороненої зброї, що ведеться з боку неконтрольованих Україною територій. Неприпустимим є те, що через дії агресора продовжують гинути люди, у тому числі цивільні, в тому числі жінки та діти», - підсумував Петро Порошенко.


В свою чергу, Федеральний канцлер Німеччини наголосила на тісній співпраці у Мінському форматі. «У нас нічого іншого немає, крім Мінського процесу. Дуже важливо, що Україна виконує свої зобов’язання, навіть якщо це важко. Німеччина буде на боці України у цьому питанні. Я ще раз хочу підтвердити, що територіальна цілісність є визначальною і суттєвою. Україна сама має визначати свій шлях», - сказала Ангела Меркель.


«На жаль, у нас немає стабільного перемир’я, продовжують гинути солдати на лінії розмежування. Нам потрібно посилити наші зусилля що стосуються зон розведення», - сказала вона та додала, що потрібно посилити роботу із запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка