Авторизация

Ви належите до тих європейських політиків, з якими ми пов’язуємо нашу боротьбу за незалежність – Президент подякував Канцлеру Німеччини за підтримку України

Президент Петро Порошенко подякував Федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за постійну підтримку України. «Ви належите до тих європейських політиків, з якими ми пов’язуємо нашу боротьбу, боротьбу України, українського народу за відновлення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, за виведення російських військ з української території, за відсіч російській агресії. Ви належите до тих політиків, яких по праву можна називати друзями України. І від імені українського народу я хочу подякувати Вам саме за це», - сказав Петро Порошенко під час спільної прес-конференції.


«Ви належите до тих політиків, з якими ми пов’язуємо сприяння та щиру допомогу Україні на шляху важливих реформ. Ми з Вами говорили, що Німеччина разом з Україною є ко-спонсором і співзасновником реформ у надзвичайно важливих секторах українського життя – реформи, які просувають Україну на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції», - додав він.


При цьому Петро Порошенко повідомив, що проінформував Ангелу Меркель щодо ініційованих ним змін до Конституції, якими буде закріплено наш європейський та євроатлантичний шлях.


Президент зазначив, що у нього і пані Канцлера є «найбільш тісні та найбільш довірливі контакти». «Бо можу сказати, що лише моїх візитів до ФРН відбулося 14, і численні телефонні контакти, координація наших дій, зустрічі у форматі міжнародних організацій, безумовно є яскравою тому демонстрацією», - додав він.


«Я не з переказів знаю, що тема України є дуже близькою для пані Канцлера. І не тому, що ми так активно комунікуємо. А тому, що пані Канцлер є уособленням класичного, справжнього європейського лідера. Ви вмієте побачити, де криється перспектива і, я глибоко вдячний, що таку перспективу Ви побачили в Україні», - зазначив Порошенко.


«Хотів би висловити щиру вдячність пані Канцлеру за те, що Ви зберегли і продовжуєте зберігати те, про що я ще в 2014 році наголосив, що нам потрібно від Європи – єдність і солідарність з  Україною. Ваші зусилля із забезпечення і єдності, і солідарності важко переоцінити», - підсумував Президент.


В свою чергу, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосила на тісній координації спільних дій з Президентом України.


«Шановний пане Президенте, шановний Петро, я рада знову бути тут в Києві, через чотири роки. У нас існує тісний, люб’язний дружній обмін думками», - сказав Ангела Меркель. Вона також підкреслила, що протягом усього цього періоду відбувалися постійні консультації і під час особистих зустрічей, і під час численних телефонних розмов.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?