Авторизация

Марина Порошенко відвідала акцію «Приречені на щастя», яка отримала грантову підтримку Українського культурного фонду

Дружина Президента України, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко взяла участь у заходах, присвячених проведенню соціально-мистецької акції «Приречені на щастя», учасниками якої є діти з інвалідністю. Це проект-переможець конкурсного відбору Українського культурного фонду серед індивідуальних проектів.



Марина Порошенко відвідала акцію «Приречені на щастя», яка отримала грантову підтримку Українського культурного фонду

Акція «Приречені на щастя» передбачає творчі зустрічі, практичні семінари, майстер-класи, фотовиставки та кінопокази, під час яких висвітлюються можливості й таланти людей з інвалідністю. Кульмінацією проекту стало театралізоване дійство за участю дітей та молоді з порушеннями психофізичного та інтелектуального розвитку.


Перша леді привітала ініціаторів проекту з перемогою та наданою можливістю розкрити творчий потенціал «особливих» дітей та молоді. А це 5 творчих колективів із різних куточків України. Зокрема, театр особливих акторів місто Рівне, Сумський обласний центр «Перлинки», театр міміки та жесту «Райдуга», народний аматорський театр «Паростки» й театральна майстерня «кАРТопля REE» з Києва.




Марина Порошенко підкреслила, що «незважаючи на свою «особливість», актори з «Приречених на щастя», виставу яких вона нещодавно перегладала в Мистецькому арсеналі, дуже вміло і тонко передають свої емоції і переживання. І це ще раз підтверджує, що кожна людина цінна своїм внутрішнім потенціалом, а не зовнішніми проявами», - сказала дружина Президента.




У цьому році Український культурний фонд підтримає 298 культурно-мистецьких проектів загальною вартістю майже 160 млн гривень. За словами голови УКФ Марини Порошенко, «це вперше в історії України, коли держава через грантову підтримку стимулює сотні мистецьких ініціатив різного рівня та масштабу. І я впевнена, що таким чином ми сприяємо розвитку і популяризації національної культури».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?