Авторизация

Президент України вручив орден Свободи колишньому Президенту Франції Франсуа Олланду

Президент України Петро Порошенко відзначив високою державною нагородою України – орденом Свободи – колишнього Президента Французької Республіки Франсуа Олланда.


Глава держави нагородив Франсуа Олланда за визначний особистий внесок у підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, а також у  справі  протидії  розгортання агресії на Донбасі та деокупації  Криму.



Президент України вручив орден Свободи колишньому Президенту Франції Франсуа Олланду

«Для мене велика приємність і велика честь відзначити найвищою державною нагородою України великого друга України, великого мого друга – людину, яка відіграла величезну роль в захисті суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України, в захисті цінностей демократії і свободи», - сказав Петро Порошенко під час вручення нагороди.


Президент України подякував колишньому Президенту Франції за його ініціативу разом з Канцлером Німеччини створити Нормандський формат, який відкрив шлях до дипломатичних переговорів для досягнення миру на Донбасі.


«Ця найвища державна відзнака символізує нашу безмежну вдячність за ту принципову позицію, яку Ви виявили підтримуючи наш суверенітет, територіальну цілісність та незалежність», - звернувся Президент України до Франсуа Олланда.  


«Мудре прислів’я говорить: «Друзі пізнаються в біді». Ви виявилися одним з тих справжніх друзів, на яких може покластися український народ, які в найважчі часи пліч-о-пліч стали з нами на захист цінностей свободи і демократії», - додав Петро Порошенко.




Президент зазначив, що спогади Президента Франції, які викладені в його мемуарах "Уроки влади", вже стали популярними у Франції, і найближчим часом будуть видані українською мовою та запросив Франсуа Олланда взяти участь в презентації книги  його спогадів в Україні. В свою чергу, Президент Франції подарував Президенту України свою книгу з побажаннями від автора.


 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?