Авторизация

Марина Порошенко обговорила питання профілактики й протидії булінгу з керівництвом Департаменту освіти Нью-Йорка

26 вересня у рамках візиту Президента України Петра Порошенка до Сполучених Штатів Америки для участі в 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН дружина Глави держави Марина Порошенко провела робочу зустріч із керівництвом Департаменту освіти міста Нью-Йорк.



Марина Порошенко обговорила питання профілактики й протидії булінгу з керівництвом Департаменту освіти Нью-Йорка
У ході розмови сторони обговорили програми профілактики та подолання булінгу в шкільному середовищі. За словами Марини Порошенко, в останні роки вирішення цього питання набуло особливої актуальності для України. Згідно з дослідженнями Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, 24% українських школярів зараховують себе до числа жертв булінгу. «Оскільки булінг в освітньому середовищі негативно впливає на розвиток особистості дитини та на формування її системи цінностей, дуже важливо своєчасно й ефективно протидіяти жорстокій і насильницькій поведінці школярів», - сказала Марина Порошенко.

Також дружина Президента України презентувала результати національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який наразі реалізується у 21-й області.



Під час зустрічі Марина Порошенко подякувала американській стороні за співпрацю, яка була започаткована у 2016 році й сприяла суттєвим змінам у процесі розвитку інклюзивної освіти в Україні.

«За цей час у нашій державі кількість учнів з особливими освітніми потребами, які від соціальної ізоляції перейшли до навчання у звичайній школі, збільшилася на 66%. А також у країні активно розвивається мережа Інклюзивно-ресурсних центрів, які з 1 вересня розпочали свою роботу за новими, більш прогресивними і якісними підходами», - підкреслила Перша леді.


Окрім того, у ході розмови українська й американська сторони говорили про підготовку студентів педагогічних спеціальностей до ефективної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Зокрема, йшлося про те, як сформувати у педагога систему знань і вмінь в організації та впровадженні інклюзивного навчання дітей з ООП.


Співрозмовники домовилися й надалі продовжувати плідну співпрацю у напрямку осучаснення освіти в Україні та створення толерантної, гуманної та безпечної атмосфери в новій українській школі.



рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?