Авторизация

У Харкові відбулося відкрите спортивне тренування травмованих учасників АТО

25 вересня у харківському спортивному клубі «YOD» було проведено відкрите спортивне тренування травмованих учасників АТО.


Захід відбувся за ініціативи Офісу Агенції НАТО з підтримки і постачання (NSPA) в Україні, спільно з Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в антитерористичній операції та за підтримки Українського інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.



У Харкові відбулося відкрите спортивне тренування травмованих учасників АТО

У рамках Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні, а саме в напрямку надання підтримки системі медичної реабілітації в Україні, під час освітнього семінару, який тривав приблизно рік, для дев’яти травмованих учасників АТО було виготовлено 11 спортивних протезів під наглядом провідних іноземних спеціалістів в галузі спортивного протезування.


Під час заходу ветерани, які отримали новітні спортивні протези в рамках Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні та які активно виступають в напрямку Крос Фіт в проекті Ігри Героїв, провели тренування шляхом товариського змагання. Перемогу виборов Дмитро Новгородський.




Менеджер програм співробітництва та загальних послуг Трастового фонду НАТО Джон Босманс під час свого виступу сказав: «Ми розвиваємо різні напрями. Один з них – допомога військовослужбовцям. Дуже важливо також працювати над системою, щоб зробити її кращою. Те, що ви бачите тут сьогодні, Україна створила самостійно. І це ключовий момент у розвитку. Проект не закінчується. Ми бачимо активність з боку України. Сподіваємося на додаткові фінансові дотації, щоб реалізувати наступні ідеї».


Також у рамках заходу пройшла презентація протезів для занять спортом, виготовлених за новітніми технологіями харківськими протезистами.




Вадим Свириденко, Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в антитерористичній операції, зауважив, що робота Трастового фонду НАТО дала українським бійцям можливість жити більш повним життям, займатись спортом та досягати цілей. Це не аби яка підтримка, для тих, хто втратив кінцівки та починає жити по-новому. Для військових спорт стає реабілітацією, а український прапор майоріє на міжнародних змаганнях.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?