Авторизация

Україна та Австрія продовжуватимуть співпрацю в економічній сфері на всіх рівнях – Президент

Під час сьогоднішніх перемовин Президента Петра Порошенка та Федеральним канцлером Австрії Себастіаном Курцом було досягнуто низку домовленостей. Серед них обговорювалося і торгівельне співробітництво двох країн.


«Ми говорили про наші торговельні відносини. Буквально декілька днів тому виповнилася перша річниця з дня вступу в дію Угоди про асоціацію після її ратифікації і сьогодні в Київ прибула потужна делегація австрійського бізнесу», - констатував Петро Порошенко.


«Ми, безумовно, вітаємо їх і вважаємо, що зростання прямих іноземних інвестицій, економічне зростання, яке відбувається в Україні і початок процесу приватизації є надзвичайно важливим для нашого співробітництва і впевнений в тому, що ми будемо продовжувати цю ефективну співпрацю на всіх рівнях», - висловив впевненість Глава держави. За його словами йдеться і про діалог рівні президентів, делегацій.


«Ми чекаємо пана президента з візитом – я попросив пана Себастіана передати моє запрошення, також ми запросили австрійську делегацію на роковини Голодомору у листопаді», - додав він.


Себастіан Курц у свою чергу подякував за «хорошу розмову сьогодні» та відзначив традиційно дружні відносини Австрії і України.


«Вони відзначаються співпрацею у дуже багатьох галузях. Австрія є одним із найбільших інвесторів в Україні і саме сьогодні приїхало декілька австрійських підприємців, які хочуть поглибити свої інвестиції в Україні і будуть проводити з цього приводу в Україні переговори», - констатував Федеральний канцлер.


«У зв’язку з цим ми дуже раді, що є позитивний економічний розвиток в Україні – це дуже добре і для іноземних інвесторів, а також для австрійців і це дуже позитивно для людей тут, в країні і для всієї України», - додав він.


Себастіан Курц також відзначив проведені в Україні реформи, особливо в частині боротьби з корупцією. На його переконання це є важливим для пришвидшення економічного зростання нашої держави, що «є вирішальним для українського населення, для розвитку України».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка