Авторизация

Глава держави: Перемоги на дипломатичному фронті в кожній країні і в міжнародних організаціях – це щит, що захищає наших героїв від російських куль на Донбасі

«Впевнений, що кожна окрема перемога на дипломатичному фронті, в кожній окремій країні перебування і в міжнародних організаціях – це той щит, який захищає зараз наших героїв від російських куль на Донбасі», - звернувся Президент Петро Порошенко до учасників 13-ї наради керівників закордонних дипломатичних установ України.


«Наша з вами поїздка на Донбас – це також чіткий сигнал для українців на окупованих територіях, що ми не припинемо за них боротьбу, що їх пам’ятають», - також зазначив Петро Порошенко.


Глава держави підкреслив: «З особистого досвіду скажу, використовую будь-яку нагоду для поїздки на Донбас, аби надихнутися силами для відсічі агресора. І тому вважаю, що вам ця поїздка була також необхідна як кисень. І не маю сумніву, що тепер ви будете повертатися до країн перебування достатньо озброєні аргументами для боротьби за мир на українській землі».


«Бо наголошую, і наголошував, ніхто більше ніж Президент України, ніж вся наша команда, мешканці, весь український народ, ніхто не хоче цього миру більше, ніж ми», - підкреслив він.


Він висловив переконання, що ні в кого вже не залишилося сумнівів, що професійна і ефективна дипломатична служба – це абсолютно не розкіш, а життєва необхідність та невід’ємна передумова успішного розвитку держави, відновлення миру і безпеки.


«За ці чотири з половиною роки ми з вами зробили практично неможливе: нам вдалося не просто створити і зберегти потужну трансатлантичну коаліцію на підтримку України, а й значно розширити і зміцнити її. Це завдання, до речі, залишається надзвичайно актуальним і зараз, сьогодні, і має бути пріоритетним у вашій роботі»,- наголосив Президент.


За словами Петра Порошенка, той, хто думає, що кожна країна, яка стала об’єктом агресії, має автоматичну підтримку всього світу, глибоко помиляється. «За міжнародну підтримку та солідарність треба боротися. Боротися в кожній окремій країні»,-  підкреслив він.


«Дехто наполегливо радив нам в ті часи, для того, щоб отримати підтримку, що нам з вами треба забути про Крим, поступитися в питаннях Донбасу. Можливо відмовитися від європейського вибору. Для чого? Щоб не дратувати, не дай Боже, агресора. Відмовитись від нашого євроатлантичного напрямку і негайно повернутися у московське стійло – от повернетесь і все буде добре. Чому таке радили? Бо Києву нібито не по силах і тим паче не по чину тягатися з Москвою. Бо ніколи за сотні і сотні років, і історія це підтверджує, Київ не міг собі дозволити проводити самостійну політику», - заявив Глава держави.


Він зауважив, що мало хто знає всі деталі сотень його зустрічей і ще більшої кількості телефонних розмов, результатом яких, так само як і результатом нашої спільної роботи, є нинішня надпотужна міжнародна підтримка. «Як кажуть, нестримні води правди завжди прорвуть, здавалося б, навіть найміцніші стіни брехні і маніпуляцій», - сказав Президент.    


Петро Порошенко зауважив, що брутально порушивши Будапештський меморандум, Росія своїми діями не лише розтоптала фундаментальні принципи міжнародного права, а й підірвала основи режиму нерозповсюдження. «Сьогодні всі вимушені визнати неефективність Будапештського меморандуму, але ми маємо боротися за відновлення міжнародного права», - сказав Президент.


«Ми вкотре переконалися, що реальною гарантією нашої незалежності, гарантією української державності є повноцінна реалізація нашого європейського та євроатлантичного вибору. Я пишаюся, що всі ми не змарнували цей час, ці останні чотири роки і досягли істотного прогресу на шляху повернення до спільного європейського дому – туди, куди ми історично, ментально і цивілізаційно по праву належимо», - наголосив він.


Петро Порошенко особливо підкреслив, що доля політичних бранців, які досі утримуються у російських тюрмах, так само як і заручники, які утримуються на окупованих територіях, так само як політичні в’язні в Криму, є болісним нагадуванням того, наскільки глибоке провалля між «русскім міром» та тією Європою, до якої прагне Україна. «Саме життя підказує нам правильний шлях», - резюмував він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?