Авторизация

Президент наголошує на важливості залучення міжнародної гуманітарної допомоги для відновлення Донбасу

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості залучення міжнародної гуманітарної допомоги для відновлення Донбасу. Про це Глава держави заявив на зустрічі керівниками дипломатичних представництв України за кордоном та українськими військовими 92 бригади під час робочої поїздки на Донеччину.


«Важливо також залучення міжнародної гуманітарної допомоги», - підкреслив Петро Порошенко.


«Ми вже декілька разів обговорювали з лідерами Європейського Союзу програму встановлення окремими країнами своєрідного патронату над визначеними містами і селищами Донбасу. Нехай Німеччина візьме відповідальність за Краматорськ, нехай Греція – за Маріуполь, нехай Велика Британія – за Волноваху. Нехай інші країни візьмуть Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Авдіївку», - зазначив Петро Порошенко.


Президент зауважив: «Це буде гарним символом. Бо якщо люди будуть інвестувати у відновлення нормального життя на Донбасі, вони будуть розуміти той рівень проблем, який сьогодні стосується нас».


«Я переконаний в тому, що ми маємо терміново активізувати сьогодні цю роботу», - підкреслив Глава держави.


За його словами, мешканці Донбасу мають відчути і ефективні дії української влади, і солідарність усього світу з Україною для вирішення проблем та налагодження життя регіону. «Вони сьогодні потребують цієї допомоги», - зазначив він.


Президент також підкреслив, що його принципова позиція полягала в тому, щоб першим пріоритетом розподілу бюджетних коштів на відбудову інфраструктури був саме Донбас. Він наголосив, що нині будуються дороги, зокрема відновлено дорогу Слов’янськ – Харків, будується зараз дорога між Краматорськом та Маріуполем, дорога на Луганськ. Також будуються школи та відновлюється зруйнована інфраструктура міст та сіл.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка