Авторизация

Успіхи наших дипломатів не менш важливі, ніж успіхи наших воїнів на фронті – Президент випускникам КІМО

«Протягом 75 років саме інститутом сформована потужна армія українських дипломатів. Армія, успіхи якої не менш важливі, ніж успіхи наших воїнів на фронті», - наголосив Петро Порошенко.


«Я пишаюся тим, що належу до багатотисячної когорти випускників нашого інституту», - сказав Президент та подякував керівництву університету та інституту «за невтомну працю, за істино громадянську позицію, які, навіть ще за радянських часів, навчили дуже критично ставитися до інформації і ідеології, і до місця України в світі».


«Саме тут вчили любити Україну, виховували дипломатів, громадян, які відповідали трьом «П» Генадія Удовенка – порядність, професіоналізм та патріотизм», - наголосив Президент та підкреслив, що випускників КІМО чекають в багатьох авторитетних компаніях та організаціях. При цьому він висловив побажання, «щоб якомога більше випускників КІМО потрапили до системи Міністерства закордонних справ». «Там зараз вирішуються надзвичайно важливі віхи для розвитку нашої держави», - сказав Президент.


«За останні чотири роки вже ніхто не сплутає, де це є Україна. І роль і заслуга дипломатів тут надзвичайно велика. П’ять років тому чи міг хтось мріяти про такі сміливі та амбітні проекти, як безвізовий режим, як ратифікована Угода про асоціацію, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, комплекс реформ, який був проведений» - сказав Президент та підкреслив, що величезна заслуга в розробці та імплементації цих досягнень належіть українським дипломатам – випускникам КІМО.


Глава держави підкреслив, що українці за останні чотири роки отримали право вільно подорожувати всім світом - не лише до 28 країн Шенгенської зони, а й майже до 130 країн без віз, або отримуючи візи на кордоні.


«Це одна зі ступенів свободи, яку забезпечили нашій нації українські дипломати», - сказав Президент та наголосив, що «це означає повернення України до великої родини європейських народів та «останнє прощавай» Радянському Союзу та Російській імперії, гарантування існування суверенної незалежної держави України».


Президент нагадав, що 1 вересня минулого року набула чинності і Угода про асоціацію з Європейським Союзом, включно з ЗВТ. «Це також було поле нашої боротьби. 1163 дні українські дипломати боролися за ратифікацію в кожній країні Європейського союзу», - сказав Петро Порошенко та нагадав про спроби Російської Федерації зірвати ратифікацію Угоди шляхом маніпуляцій в Нідерландах, «щоб знищити нашу Революцію Гідності».


Президент наголосив, що Угода про асоціацію та зона вільної торгівлі з ЄС працюють успішно та ефективно. «30% на рік зростає наш товарообіг з Європейським Союзом. Зростають інвестиції ЄС в Україну. Лише за останній рік більше 100 заводів було побудовано нашими партнерами-інвесторами, створено десятки тисяч робочих місць, різко зросли платежі до державного і місцевих бюджетів», - сказав Петро Порошенко.


«Саме головне – є тверда впевненість в дорозі, якою ми йдемо», - підсумував Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?