Авторизация

Президент: Корупція – одна з найбільших загроз існуванню держави

Президент Петро Порошенко вважає корупційні прояви та дії не меншою загрозою українській державності, ніж агресія Росії проти Україні. Саме тому влада вживає ефективних кроків, спрямованих на подолання корупції в державі.


«Я розглядаю загрозу корупції як одну з найбільших загроз існування України. На рівні, може трохи менше, але не менш важливому, ніж російська агресія, захист суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави», - заявив Глава держави під час лекції для студентів юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка на тему: «Антикорупційний суд в Україні».



Президент: Корупція – одна з найбільших загроз існуванню держави

«Ви навіть не уявляєте який шалений спротив мені довелося подолати для того, щоб провести всю антикорупційну програму», - додав Петро Порошенко.


Він нагадав про нелегкий процес прийняття законодавства про електронні декларації. «Чому? Бо ніхто в Україні не хотів заповнювати декларації для того, щоб звітувати про джерело походження статків. А зараз ти маєш сказати: якщо ти маєш заміський будинок, дорогу машину, коштовності – задекларуй звідки ти їх взяв. Це та прозорість, яку вимагало суспільство і яку я обіцяв суспільству рівно чотири роки тому», - сказав Президент.


Тож створення системи антикорупційних органів Глава держави назвав одним із найважливіших. «Дуже важливо, що створена система нових і модернізовані старі органи по боротьбі з корупцією. Перш за все – їх головна риса і характеристика те, що вони є абсолютно незалежними і можуть робити розслідування щодо будь-кого – міністра, депутата, губернатора», - констатував він. Петро Порошенко нагадав про створення та функціонування Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства із запобігання корупції, керівники та члени яких були обрані за участю громадськості на загальнонаціональному відкритому конкурсі. Ефективними, на переконання Президента, є і кроки по модернізації Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Національної поліції. «Це все створення механізмів для ефективної боротьби з корупцією», - констатував він.




«Я думаю, що це величезні зміни, які нам вдалося зробити незважаючи на шалений спротив. Бо ті, хто готує законопроекти, ті, хто схвалює їх, ті, хто імплементує їх, бояться, що це може бути застосовано проти них. І рецепт дуже простий – не бери участь в корупційних діяннях і все буде добре», - переконаний Петро Порошенко.


Глава держави також нагадав про судову реформу і зміни до Конституції в частині судоустрою. «Це також те, в що ніхто не вірив. Судова система України свого часу не користувалася довірою громадян. І не залишалося в людей, громадян України, надії на правду на право на справедливість. І мені не залишалося нічого іншого, як зробити повне перезавантаження судової системи України», - додав Глава держави, нагадавши, що також було оголошено безпрецедентно прозорий і відкритий конкурс до нового Верховного суду, через який більше тисячі кандидатів пройшли відбір. «І майже 120 членів нового Верховного Суду були призначені моїм Указом. Зараз йде перезавантаження першої апеляційної інстанції», - сказав він.


Президент також нагадав, що вчора відбулася історична подія – нарешті було ухвалено Закон про антикорупційний суд. «Перемога Верховної Ради в тому, що більш, ніж конституційною більшістю був прийнятий президентський Закон про антикорупційний суд України», - підкреслив Глава держави.


«Надзвичайно важливо, щоб з перших днів роботи антикорупційний суд продемонстрував найвищі якості», - наголосив він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?