Авторизация

Глава держави: По найбільш важким корупційним злочинам можливість внесення грошової застави треба скасувати

Президент Петро Порошенко під час лекції для студентів юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка на тему: «Антикорупційний суд в Україні» висловив переконання, що у найбільш важких корупційних справах має бути скасований такий запобіжний захід, як грошова застава.


«Часто-густо боротьбу з корупцією у нас зараз роблять як спортивну рибалку – спіймав, затримав, сфотографував і відпустив. І на сьогоднішній день – це точно не подобається людям. Бо боротьба з корупцією має відбуватися абсолютно інакше. Сьогодні мало затримувати (корупціонерів – ред.)», - наголосив Глава держави. Він нагадав, що ще три-чотири роки тому сам факт затримання викликав бурхливу реакцію суспільства, коли затримували на засіданні Уряду, у службовому кабінеті, вночі вдома. «А що ж далі відбувається з цими злочинцями увага розконцентровувалась. Моя принципова позиція – кожен вирок має дійти до суду. Корупціонер має опинитися на лаві підсудних», - зазначив Президент.


За його словами, Національне антикорупційне бюро України, Генпрокуратура, Служба безпеки і інші органи, які призначені боротися з корупцією, скаржилися на затягування розгляду справ у судах. При цьому Президент наголосив, що вже майже 2 тис. корупціонерів було засуджено рішеннями українських судів за останній час.


«Ми вважаємо, що нам треба в цій справі навести порядок. Бо хтось бачить в цьому саботаж, хтось аргументує цю позицію надзвичайною перевантаженістю суддів, хтось посилається на недостатню якість розслідувань. Хтось користується тим, що для корупціонерів існує запобіжний захід по абсолютній більшості у вигляді грошової застави. По найбільш важким корупційним злочинам, я абсолютно переконаний, що грошову заставу треба скасувати. Бо це важкий злочин, який надзвичайно небезпечний для суспільства», - підкреслив Глава держави.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка