Авторизация

Сьогодні збільшуються експортні потужності України і підтверджується якість українського суднобудування – Президент

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Миколаївської області на підприємстві «Нібулон» взяв участь у спуску на воду багатоцільового морського буксира Т3500 та у закладці будівництва двох нових кораблів. Востаннє судно такого класу як буксир Т3500 в Україні було спущене 13 років тому, і сьогодні під українським прапором ходить лише три таких буксири.



Сьогодні збільшуються експортні потужності України і підтверджується якість українського суднобудування – Президент

Звертаючись до присутніх на церемонії, Глава держави висловив впевненість у значному потенціалі зростання експортних можливостей України. «Для цього потрібно покращення транспортної інфраструктури. Дефіцит потужностей для зберігання зерна зараз, за оцінками експертів, складає 10-15 мільйонів тон. І мені приємно вітати не лише державні, а й приватні ініціативи щодо побудови відповідних елеваторних потужностей», - сказав він.


«Надзвичайно важливо, що ми вводимо в експлуатацію елеваторний комплекс, спускаємо на воду морський буксир, який також забезпечує цю інфраструктуру, беремо участь у закладці двох нових суден», - наголосив Петро Порошенко.




Він також висловив переконання, що після введення в експлуатацію нового буксира, який до цього часу не випускався в Україні, збільшиться обсяг транспортних перевезень водними артеріями нашої держави та Чорним морем.


«Впевнений в тому, що каравани несамохідних суден для проведення по каналам плавання річкою Дніпро та Чорним морем сьогодні збільшать експортні потужності України і підтвердять якість українського суднобудування», - сказав Президент.


Глава держави також підкреслив, що суднобудівний-судноремонтний завод у Миколаєві – це одне з підприємств, яке у складних економічних умовах продовжує активно будувати повнокомплектні судна, його парк становить сьогодні 67 одиниць.




«Приємно вражають плани компанії довести річні обсяги перевезень Південним Бугом і Дніпром до чотирьох мільйонів тон. Головне, що заслуговує на подяку від суспільства, влади – це те, що це є один з найпотужніших платників податків і сьогодні, в наслідок узгоджених дій в Миколаєві буде створено додатково ще 500 робочих місць», - зазначив Петро Порошенко.


Президент подякував керівництву і робітникам компанії «Нібулон», яка взялась за розвиток і популяризацію суднобудування і судноплавства в Україні, за внесок у розвиток транспортного і аграрного потенціалу нашої держави.


«Вашими грошима платників податків укріплюється Україна, її обороноздатність, укріплюються наші можливості, ми використовуємо підписану і введену в дію всеохоплюючу зону вільної торгівлі і нікому не дамо себе поставити на коліна. Слава вам, людям праці», - резюмував він.


Глава держави також взяв участь в урочистостях з нагоди введення в експлуатацію нових потужностей  підприємства «Нібулон». Зокрема, у введенні в експлуатацію елеваторного комплексу, який знаходиться у складі перевантажувального термінала для перевалки зернових та олійних культур. Також Петро Порошенко взяв участь у відкритті XXIV Міжнародної виставки «Суднобудування-2018» та XVІ спеціалізованої виставки «Водний транспорт». Минулого року у цьому заході взяли участь більше 40 іноземних і вітчизняних компаній-учасників.




Також Президент взяв участь в урочистій закладці першого 140-метрового самохідного перевантажувача проекту П-140 з двома крановими частинами вантажомісткістю 10 тисяч тон та продуктивністю 18 000 т/добу. Крім цього закладено лінійний буксир проекту POSS -115, закладка якого теж відбулася на заводі, призначений для перевезення вантажів по річці Дніпро та караванами по 2 одиниці несамохідних суден вантажомісткістю 5000 та 2000 тон. Проект реалізується спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією.


Під час минулого відвідування суднобудівного-судноремонтного заводу компанії Президент дав старт виконанню програми з відновленням судноплавства на річці Південний Буг.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка