Авторизация

Ви є прикладом як виховувати українських воїнів і служити Україні - Президент привітав зі 100-річчям Івана Залужного

«Дуже дякуємо за Ваше героїчне життя. Ви є для нас прикладом - як треба виховувати українських воїнів. Прикладом - як треба служити Україні. Прикладом, який піднімає в бій сьогоднішніх героїв», - сказав Президент Петро Порошенко  та привітав із визначним ювілеєм ветерана Другої світової війни Івана Залужного під час виступу на церемонії закриття Національних змагань «Ігри Нескорених 2018 року».


Глава держави також зазначив, що сьогодні підписав Указ про нагородження Івана Анікеєвича Залужного орденом «За мужність»  III ступеня. Президент нагадав, що його онук 23-річний молодший лейтенант Іван Гутник-Залужний, рятуючи своїх товаришів, загинув 10 серпня 2014 року під Амвросіївкою на Донеччині під час найбільш запеклих боїв. «Такого онука, нагородженого орденом «За мужність», виховав дід-герой. Іван Залужний-старший пройшов всю Другу світову війну, і закінчив свій бойовий шлях на Далекому Сході», - зауважив Президент.


Він додав, що три роки тому Івана Залужного-старшого та його доньку Галину вітали на урочистих зборах у Верховній Раді з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. 


«А нині Івану Залужному виповнилося сто років. Сподіваюся, Іван Анікейович, що Ви дивитесь зараз цю трансляцію, коли вся Україна буде Вас вітати з цим сторічним ювілеєм. Ювілеєм воїна, патріота», - сказав Президент. 


 
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?