Авторизация

Словенія підтримає усі санкції проти Росії, якщо вона не виконуватиме Мінські угоди - зустріч Президентів України та Словенії

«Обговорюючи ситуацію в Криму, ми вкотре підтвердили, що тимчасова окупація української території з боку РФ є брутальним порушенням міжнародного права. І я хочу наголосити, що ми надзвичайно дякуємо і цінуємо позицію Словенії», - сказав Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з Президентом Словенії.


«Ми щойно отримали повідомлення як результат нашої інтенсивної координації дій з нашими партнерами по Європейському Союзу, включно зі Словенією, про те, що 8 травня Комітет постійних представників ЄС прийняв рішення, відповідно до рішення регламенту Ради ЄС, про обмежувальні заходи, які запроваджені у зв’язку з підривом територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. І цим правовим актом до списку індивідуальних санкцій додаються ті особи, які брали безпосередню участь в організації і проведенні незаконних виборів Президента РФ на території Криму», - повідомив Президент України.


Глава держави подякував партнерам України в ЄС за це рішення та повідомив про зустрічі з Президентом Франції та Канцером Німеччини, іншим європейськими лідерами, які відбулися в рамках його візиту до Німеччини.


«Вчора я мав можливість подякувати лідерам європейських країн в Аахені. Це були і Канцлер Німеччини Ангела Меркель, і Президент Французької республіки Еммануель Макрон, Прем’єр-міністр Болгарії, Президент Литви і лідери та члени урядів багатьох інших європейських країн. І сьогодні я хочу також від щирого серця подякувати нашому другові і партнеру Словенії та її Президенту за цю принципову позицію про підтримку України», - сказав Порошенко.


Президент Словенії висловив сподівання, що лідери Європейського Союзу «дуже скоро зустрінуться з президентом Путіним і кожен з них донесе відповідне повідомлення президентові».


«Ступінь довіри між президентом Росії і лідерами Європейського Союзу дуже похитнулася», - сказав Борут Пахор та відзначив роль українського Президента, який «доніс правильну точку зору».


«Я щиро сподіваюся, що президент Росії погодитися і йому буде необхідно дотримуватися і виконувати Мінські угоди», - сказав Президент Словенії та підкреслив важливість вчорашньої зустрічі Президента України з Канцлером Німеччини та Президентом Франції перед «їхніми зустрічами з Путіним».


«Санкції необхідні. Словенія абсолютно підтримуватиме усі санкції за умови, якщо Росія не буде дотримуватися Мінських угод. Це є єдиний інструмент, яким ми володіємо і яким ми можемо управляти для досягнення мети», - сказав Президент Словенії. При цьому він підкреслив, що «часу у нас не дуже багато». «Ми переконані, що санкції необхідні», - підсумував Борут Пахор.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка