Авторизация

В Україні буде відкрито пам’ятник словенським воїнам, які загинули в Першу світову війну

У Львові відкриють пам’ятник словенським воїнам, які загинули в Першу світову війну. Такої домовленості було досягнуто під час переговорів Президента України Петра Порошенка та Президента Словенії Борута Пахора, який перебуває з офіційним візитом в Україні.   


«Ми окремо обговорювали питання про запуск спільної українсько-словенської комісії з вивчення подій Першої світової війни. Комісія не просто запущена, бо це є важливий період історії, який принципово замовчувався під час Радянського союзу і перших років нашої незалежності. І сьогодні я дуже вдячний, що ми повернулися до цього», - сказав Петро Порошенко під час спільної прес-конференції.



В Україні буде відкрито пам’ятник словенським воїнам, які загинули в Першу світову війну

«І не просто повернулися. Ми вже відновлюємо пам’ятники згиблим воїнам. Включаючи той пам’ятник, який буде відкритий через декілька днів. І це на зоадку про 15 тисяч словенців, які під час Першої світової війни віддали свої життя на території України», - підкреслив Петро Порошенко.


Він також повідомив, що було домовлено про те, що спільними зусиллями буде вшановано і пам’ять українців, які боролися на території Словенії.


23 травня у Львові відбудеться офіційна церемонія відкриття пам’ятника словенським воїнам, які загинули в часи Першої світової війни за участі Міністрів оборони України та Словенії. «Я вважаю, що це надзвичайно важлива подія, якій ми приділили увагу»,  - підсумував Президент.




В свою чергу, Президент Словенії подякував Україні за заплановане відкриття пам’ятника словенським воїнам, які загинули в роки Першої світової війни. «Дуже приємно, що Словенія буде мати свій пам’ятник в Україні, тому що 15 тисяч наших хлопців загинули в Першу світову війну на території вашої країни»,  - сказав Президент Словенії. «Дуже приємно, що ми дійшли такого рівня, коли ми можемо разом вшановувати пам’ять тих молодих людей, які втратили своє життя», - зазначив Борут Пахор та додав, що «та війна була абсолютним нонсенсом».


Президент України також повідомив про відновлення вивчення окремої дисципліни – словенської мови і літератури у Львівському національному університеті. «Це також символ відновлення ефективної гуманітарної співпраці між нашими країнами», - зазначив він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка