Авторизация

Україна вдячна за підтримку в боротьбі з агресією РФ та внесок в боту місії ОБСЄ на Донбасі – Петро Порошенко за плодами зустрічі з Борутом Пахором

Президент Петро Порошенко подякував Словенії за підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України та відзначив внесок цієї держави в роботу місії ОБСЄ на Донбасі.


«Словенія – це країна, яка є нашим добрим другом не просто на словах. Бо принципова позиція Словенії у підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави, коли з перших днів незаконної анексії Російською федерацією Криму, Словенія була пліч-о-пліч з нами під час голосування резолюції Генеральної асамблеї ООН. Словенія чітко займала позицію під час застосування санкцій після початку агресії РФ на Донбасі», - наголосив Глава Української держави під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Республіки Словенія Борутом Пахором.


Під час переговорів лідери України та Словенії обмінялися думками щодо кроків, які необхідно здійснити для того, щоб нарешті принести мир на багатостраждальну українську землю.


«Виключну важливість тут мають діяльність СММ ОБСЄ», - зауважив Петро Порошенко. Він подякував словенському колезі за вагомий внесок його країни в діяльність цієї місії, адже заступниця голови місії громадянка Словенії. «Вони відіграють надзвичайно важливу роль в об’єктивному інформуванні світу про те, що відбувається під час агресії РФ проти України на сході. Інколи це пов’язано з небезпекою для життя. І тим не менше Словенія спрямовує представників і фінансує цю діяльність. І це відіграє надзвичайно важливу роль для того, щоб наблизити ситуацію до закінчення агресії і встановлення миру», - наголосив Президент України.


У свою чергу, Президент Словенії Борут Пахор підкреслив, що його країна твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.


«Звичайно важливим є те, щоб Україні допомагав Європейській Союз. Україні будуть допомагати усі її союзники, аби разом знайти достатньо політичної мудрості і політичної волі, аби практично вирішити усі проблеми мирним шляхом», - зауважив він.


«Усі союзники, і звичайно Словенія, будуть підтримувати Мінські домовленості, аби ці угоди якомога швидше були втілені в життя», - додав Президент Словенії. При цьому він відзначив важливість того, щоб відбулося голосування з питання Резолюції Ради Безпеки ООН, яке б забезпечило припинення вогню і направлення миротворчих сил.


«Це б допомогло світовій спільноті побачити, що такі дуже важкі складні питання можна вирішити мирним шляхом, щоб ніхто більше не загинув», - додав Президент Словенії.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка