Авторизация

Президент разом з лідерами Європи привітав Президента Франції Еммануеля Макрона з влиятельною міжнародною премією ім. Карла Великого

Президент Петро Порошенко  у німецькому місті Аахен взяв участь у церемонії вручення міжнародної премії імені Карла Великого Президенту Франції Еммануелю Макрону.


У колі європейських лідерів Глава держави привітав Еммануеля Макрона та відзначив його внесок у розбудову єдиної Європи.



Президент разом з лідерами Європи привітав Президента Франції Еммануеля Макрона з влиятельною міжнародною премією ім. Карла Великого

Під час церемонії вручення премії Канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала Президента Франції із нагородою. Канцлер Німеччини також зазначила: «Ми знаємо, що для розв'язання міжнародних конфліктів часто потрібно багато часу, але ми будемо і надалі докладати зусиль для того, щоб забезпечити суверенітет і територіальну цілісність України».




Глава держави висловив вдячність Європі за єдність та підтримку народу України.  «Мені особливо приємно, що в усіх виступах, в усіх зустрічах з людьми Україна обов’язково присутня в європейському порядку денному. Україна повертається до європейської родини народів. Я дуже тішуся, що є і українські прапори і українські громадяни, які прибули сюди для того, щоб засвідчити європейськість України», - зазначив Петро Порошенко у коментарі журналістам.




Міжнародна премія імені Карла Великого одна з найпрестижніших міжнародних премій за внесок в розбудову об'єднаної Європи. Її присудження відбувається щороку з 1950 року діячам політики та культури за значний внесок в реалізацію європейської ідеї.


В  різні роки лауреатами премії були: Вінстон Черчилль (1956), Вацлав Гавел (1991), королева Нідерландів Беатрікс (1996), Білл Клінтон (2000), Ангела Меркель (2008), Даля Грібаускайте (2013), Герман ван Ромпей (2014), Мартін Шульц (2015).



рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?