Авторизация

Сьогодні Україна разом з іншими демократичними державами та народами вшановує пам’ять усіх загиблих у роки Другої світової війни,  - Президент

Під час виступу на акції «Перша хвилина миру», яка відбулася у меморіальному комплексі «Національний музей історії України у другій світовій війні», Президент України Петро Порошенко зазначив, що «сьогодні Україна разом з іншими демократичними державами та народами вшановує пам’ять усіх загиблих у роки Другої світової війни».


«Незгасна людська пам’ять про колосальні жертви Другої світової, про тисячі дощенту зруйнованих міст і десятки тисяч спалених сіл вкотре застерігає світ від небезпеки повторення подібної катастрофи», - сказав Глава держави та додав, що «з кожним роком реальних свідків тієї війни стає все менше, а наймолодшим учасникам бойових дій – вже майже дев’яносто».


«Сьогодні ми з гордістю вшановуємо наших найповажніших громадян – людей цього старшого легендарного покоління… Солдатів усіх армій, що перемогли нацистів, учасників українського визвольного руху, трудівників тилу, дітей війни та мучеників нацистських переслідувань – усіх, хто витримав нелюдську ношу війни»,  - сказав Президент та привітав усіх із Днем пам’яті та примирення та Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.


Глава держави побажав «всім нам миру». «Бо саме в ці дні гранично ясно, що для країни побажання миру є найголовнішим, - як і побажання здоров’я окремій людині», - підсумував Петро Порошенко.


Разом з Главою держави у акції взяли уцчасть представники Всеукраїнської Ради церков, родини Героїв Небесної Сотні, герої сьогодення – українські військові, що захищали Україну від російської агресії, урядовці, представники Адміністрації Президента, громадськості.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка