Авторизация

Глава держави: Маріуполь у січні 2015 року обстрілювали кадрові російські військові збройних сил РФ

Президент Петро Порошенко зазначає, що Служба безпеки України довела факти участі кадрових російських військовослужбовців зі штатного ракетного дивізіону збройних сил РФ у обстрілах Маріуполя у січні 2015 року. А операцією з території Росії безпосередньо керував начальник ракетних військ і артилерії Південного військового округу.


«Буквально вчора СБУ повідомила, що слідчі встановили і довели, що обстріл Маріуполя у січні п’ятнадцятого року здійснили кадрові російські військовослужбовці – із  штатного ракетного дивізіону Збройних сил РФ. Навіть більше – з території Росії операцією безпосередньо керував начальник ракетних військ і артилерії Південного військового округу», - зазначив Президент.


«Хочу наголосити, що з висновками слідства СБУ співпали і результати розслідування міжнародної групи Bellingcat. Група оприлюднила фотографії тих російських військових злочинців, які холоднокровно нищили мешканців українського Маріуполя», - також підкреслив Глава держави.


Президент нагадав, що  тоді одразу ж вирушив в Маріуполь і зустрічався з мешканцями міста, з родинами, які постраждали. «Лише того січневого дня росіяни вбили тридцять одного українця, сто сімнадцять українців були поранені», - сказав він.


«От так ті нелюди нібито захищають російськомовних в Україні», - зауважив Петро Порошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка