Авторизация

В Україні активно працює Національна дитяча рада, створена за ініціативи Уповноваженого Президента з прав дитини

Упродовж останніх двох місяців в кожному регіоні Україні розпочав діяльність консультативно-дорадчий орган при Уповноваженому Президента України з прав дитини - Національна дитяча рада. Ради була створена в березні 2018 року за ініціативою Уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби. Її метою є забезпечення участі дітей та молоді у реформах, які відбуваються в країні, залучення їх до активної участі у житті суспільства, створення умов для самореалізації.


Дитяча рада створили можливості для дітей та молоді донести свою думку і бути почутими на національному рівні. До складу ради увійшли лідери обласних учнівських рад та випускники інтернатних закладів з кожного регіону.



В Україні активно працює Національна дитяча рада, створена за ініціативи Уповноваженого Президента з прав дитини

Микола Кулеба зазначив, що у найближчих планах розвитку Ради: екстрім-camp для лідерів Ради; IT-табір для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених сімей та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; навчальні тренінги, тематичні слухання та круглі столи з питань проблем дітей.


2 – 4 травня 2018 року в місті Пуща-Водиця Київської області Микола Кулеба провів зустріч з членами Національної дитячої ради та привітав проактивних підлітків на саміті під назвою «Б.У.М. – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй». Його учасниками стали близько 800 молодих людей віком від 15 до 18 років з усієї країни. Організаторами події виступили Міністерство молоді та спорту, Українська Академія Лідерства у партнерстві з Міністерством освіти і науки, Київською обласною державною адміністрацією та за підтримки програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).


В програмі заходу лекції та воркшопи від провідних експертів з освіти, бізнесу, маркетингу, громадської діяльності тощо. Саміт відкрив можливість учасникам не тільки здобути нові знання, але й завести знайомства з ініціативною молоддю з інших міст та сіл і разом творити зміни як на локальному, так і на національному рівнях.




Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зазначив: «Роки громадської активності, навчання у школі, а потім й в університеті, варто на повну використати для того, щоб прийти у доросле життя підготовленими людьми, керівниками, менеджерами».


«Нам потрібні порядні, компетентні та відповідальні громадяни, готові піднімати економіку, освіту, науку, молодіжну й спортивну сфери, захищати нашу країну та робити її сильнішою. Вірю, у цих юних українців та українок - все вийде», - сказав міністр.


За діяльністю, проектами та анонсами подій Ради можна спостерігати на фейсбук сторінці.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка