Авторизация

Санкції проти Росії, які запроваджуються, чітко синхронізовані із нашими партнерами з ЄС та США – Президент про рішення РНБО

Рада національної безпеки і оборони України, під головуванням Президента Петра Порошенка, розглянула рішення про запровадження санкцій проти Росії, а також питання продовження санкцій, які були введені у зв’язку і з незаконною анексією Криму, санкцій, які були пов’язані із агресією Російської федерації проти суверенної і незалежної Української держави.


«Дуже важливо, я хотів би наголосити, що і попередні санкції, які зараз продовжуються, чітко синхронізовані із нашими партнерами із Європейського союзу, Сполучених Штатів Америки. Зі всією глобальною проукраїнською коаліцією. І пов’язані (санкції – ред.) із невиконанням Російською федерацією спільної позиції – нашої, США, ЄС, не імплементацією Мінських угод, не забезпеченням безпекового пакету Мінських угод, відсутністю реального припинення вогню», - підкреслив Петро Порошенко.


«Своїм сьогоднішнім рішенням ми скоординуємо нові санкції, які запроваджуються, із санкціями Сполучених Штатів Америки проти громадян і юридичних осіб Російської федерації. Вони пов’язані як із застосуванням хімічної зброї в центрі Європи – РФ у Великій Британії, так і з проведенням  незаконних виборів президента на території окупованого Криму», - пояснив він.


Президент також зазначив, що до підготовки проектів цих рішень були залучені Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ, Уряд, Міністерство економіки і Національний банк.


Глава держави зауважив, що Україна щоденно втрачає на сході героїв, які захищають нашу державу, її територіальну цілісність і незалежність: «Ситуація, яка зараз є на фронті – це ніякий не заморожений конфлікт».


«Я закликаю до абсолютної рішучості наших дій. І вони полягають не лише у санкціях, які зараз мають бути нами прийняті. Вони полягають у події, яка відбулась 30 квітня, в понеділок, коли ми почали операцію Об’єднаних сил, припинили антитерористичну операцію. Кардинально змінили формат української реакції у захисті кожного клаптика української землі», - сказав Президент.


За словами Глави держави, цей новий формат дає «додаткові можливості і щодо захисту людей, і щодо протидії диверсійно-розвідувальним групам, і щодо підвищення ефективності наших дій на фронті».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?