Авторизация

Глава держави: Росія веде підривну війну проти України на всіх фронтах

Президент Петро Порошенко під час наради в Ситуаційному центрі наголосив, що війна Росії має нові риси і характеристики. Це гібридна війна, де разом з військовими діями регулярних збройних сил РФ та російських найманців Росія веде підривну війну проти України на всіх фронтах.


«Ми бачимо спроби організації терористичних атак всередині країни, і СБУ за 3,5 роки попередила більше 400 спроб терористичних атак в різних регіонах України», - розповів Глава держави. За його словами, значна частина терористів, які були встановлені і затримані, пройшла підготовку у відповідних таборах на території РФ та незаконно анексованого Криму.


«Важливим елементом гібридної війни і російської агресії є економічна війна. Мова йде про блокади і ембарго на постачання українських товарів. Наша торгівля впала в рази і сьогодні складає близько 9% від загального об’єму. Раніше це було більше третини», - зауважив Петро Порошенко.


Президент також акцентував увагу на практиці брехливих фейкових новин та пропаганди, яку Росія сьогодні використовує в усьому світі. Він зауважив, що нині в Британії розпочалося розслідування проти Russia Today, а в США було закрито мовлення цього ресурсу. Також дії РФ в соціальних мережах розслідуються по всьому світу.



Глава держави: Росія веде підривну війну проти України на всіх фронтах
Глава держави нагадав, що в 2014 році першими об’єктами атаки снайперів були передавачі українських телерадіокомпаній в районі проведення військових дій. Президент звернувся до директора Національного інституту стратегічних досліджень Володимира Горбуліна доповісти про зміцнення інформаційної безпеки України та пропозиції, які сьогодні висуваються, починаючи від законодавчих змін враховуючи досвід США, Великої Британії, Німеччини, Франції щодо змін в законодавстві з точки зору соціальних мереж, Інтернету. «Яким чином ми зможемо ефективно протидіяти російській агресії у гібридній війні, зберігаючи необхідні стандарти свободи слова. Бо ми живемо зараз в абсолютно іншому вимірі», - наголосив Президент.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?