Авторизация

Ми маємо продемонструвати, що Україна живе і розвивається – Президент у опорній Волноваській школі І-ІІІ ступенів № 5

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області відвідав Волноваську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 5. «Коли ми радилися, де Президент має зустрічати Вербну неділю, було прийнято рішення – звичайно ж на Донбасі», - сказав Глава держави та додав, що Волноваху дуже добре знають у Донецькій області, але після січня 2015 року про Волноваху заговорив весь світ. «Це був символ пожертви, символ брутальної агресії Росії проти нашої держави», - сказав Президент.



Ми маємо продемонструвати, що Україна живе і розвивається – Президент у опорній Волноваській школі І-ІІІ ступенів № 5

«Ми тут маємо продемонструвати, що Україна живе і розвивається. Саме тому, моїм пріоритетом був, є, залишається і буде Донбас. І бюджетні видатки ми спрямовуємо на те, щоб відновлювати Донбас. Розбудовувати та ремонтувати зруйноване житло, відновлювати інфраструктуру, мости, будувати, нарешті, дороги. І дуже важливо – будувати школи і дитячі садки», - сказав Петро Порошенко.


Президент розповів, що під час обговорення планів із розвитку області з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським, сказав йому, що починати опорну школу потрібно саме з Волновахи. «Бо тут фантастичні люди і фантастичні діти. І Волноваха є символом тої уваги, яку Президент, Уряд демонструють по відношенню до цього міста»,  - сказав він.


Він наголосив, що відновлення міста є спільним завданням.


Президент також подарував значок з написом #JeSuisVolnovakha (#Я – Волноваха), який був зроблений одразу ж після трагедії і розійшовся по всій Україні. «Я переконаний, що коли світ почув про трагедію у Волновасі, підтримка України в світі значно зросла», - сказав Петро Порошенко.




«Саме тому провівши переговори з Канцлером Німеччини, Президентом Франції, ми звернулись до Путіна і дотисли його, щоб він підписав заяву про перемир’я, яке має наступити з 30 березня. Це перемир’я нам потрібне як повітря. Бо у перемир’ї є умови, по яким можна запроваджувати спеціальну миротворчу місію, відповідно до рішення Ради безпеки ООН. Щоб на всі окуповані території прийшли миротворці», - зазначив Президент.


За його словами, присутність миротворців на всій окупованій території дозволить вивести російські війська назад до Росії, вивести все озброєння та техніку.


«І українці на окупованих територіях будуть думати: а навіщо ми маємо страждати, навіщо зупинені заводи, демонтоване обладнання і вивезене в Росію, навіщо зростає безробіття, навіщо закриваються будинки для людей похилого віку, навіщо 15% дітей не можуть йти до школи, навіщо закриваються дитячі садки? І пояснення окупантів, що це захист «русского мира» ніким вже не приймаються», - сказав він.




«Це – наші, українці. І ми мирним шляхом повернемо українську землю», - підкреслив Президент


Глава держави подякував народним депутатам, які підтримали його стратегію реінтеграції, деокупації Донбасу: «Вони підтримали політико-дипломатичний шлях, коли ми маємо зупинити війну і принести мир на Донбас»  


Президент також оглянув приміщення школи та навчальні класи.


Рішенням Волноваської районної ради від 15 червня 2016 року  Волноваську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 5 визначено опорним закладом.


Споруда Волноваської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 5 побудована у 1972 році. Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, проведена реконструкція школи. Після реконструкції облаштовано покрівлю, утеплено зовнішні стіни та фундаменти, замінені вікна на металопластикові з потрійним склінням, облаштовано нове внутрішнє оздоблення та проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій покрівлі, встановлено пандус.


Також проведено внутрішню обробку приміщень, благоустрій території з влаштуванням футбольного поля, баскетбольного та волейбольного майданчиків, влаштування огорожі території, ремонт під’їзних шляхів, встановлення нового устаткування харчоблоку та спортзалу.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка