Авторизация

У Вербну неділю Президент у Маріуполі молився за мир в Україні

Президент Петро Порошенко розпочав робочу поїздку до Донецької області з відвідування Собору Архистратига Михаїла в Маріуполі. Президент України взяв участь у cлужбі Божій та освяченні гілок верби. Глава держави помолився за мир в Україні та поспілкувався з вірянами.



У Вербну неділю Президент у Маріуполі молився за мир в Україні

Президент зазначив, що з першого дня свого президентства робив, робить і буде робити все для того, щоб на українську землю прийшов мир. «Звичайно, на жаль, це залежить не від нас», - додав він.


Петро Порошенко зауважив, що у поїздці його супроводжують Міністр оборони України Степан Полторак та Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко. Він нагадав, що відповідно до Закону, зараз переформовується антитерористична операція. «Яке я поставив завдання? 30 березня, відповідно до заяви Президента України, Канцлера Німеччини, Президента Франції – і ми дотисли Путіна, щоб він зробив таку саму заяву, а він цього разу відмовлявся це робити – щоб було (встановлено – ред.) перемир’я», - розповів Глава держави. Він зауважив, що кожен свій робочий день починає із заслуховування інформації про ситуацію на фронті.


«Наші війська чітко виконують накази Верховного Головнокомандувача щодо припинення вогню», - підкреслив Президент. Водночас, він висловив жаль з приводу недотримання режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків та зазначив, що сьогодні було одинадцять обстрілів, в тому числі із важкого озброєння. «Це неприйнятно», - підкреслив Глава держави.




Президент також наголосив на важливості створення всіх умов для того, щоб свою роботу почала миротворча місія ООН і було припинено вогонь. «Провести рішення Ради безпеки ООН (про запровадження миротворчої місії – ред.). Сьогодні тверда позиція України у боротьбі за мир приводить до того, що всі країни, крім Росії, підтримують запровадження миротворців. Дотиснемо Росію. Ви бачите, що зараз Росія знаходиться у тотальній і повній ізоляції. Ніхто її не підтримує, лише тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців»,- підкреслив він.


Глава держави повідомив, що 10 квітня здійснить візит до Німеччини, де планує серед іншого обговорити і питання запровадження миротворчої місії.


Він також підкреслив, що початок роботи миротворців сприятиме виведенню з окупованих територій військової техніки, озброєння, регулярних військових підрозділів РФ та проросійських бойовиків. Глава держави також наголосив, що головним пріоритетом української влади є відновлення зруйнованої інфраструктури цих територій – будівництво шкіл, дитячих садків, лікарень, доріг, мостів, відновлення освітлення, тощо. «На сьогоднішній день Донецька область отримує перший президентський пріоритет», - зазначив він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?