Авторизация

Президент нагородив українських воїнів, які відзначилися у захисті України від агресора

Під час відвідування Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що на Львівщині, Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди двадцятьом українським воїнам.


За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено старшого лейтенанта Дмитра Боіштяна, молодшого лейтенанта Василя Грекала.



Президент нагородив українських воїнів, які відзначилися у захисті України від агресора

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня відзначено сержантів Анатолія Андрійченка, Олександра Бондаренка, Ігоря Дзюбу, Тетяну Житомирець та Віталія Зварича, старшого сержанта Валентина Голуба, молодших сержантів Віталія Жаврука і Андрія Кобринчука, солдатів Дмитра Козіна, Тараса Колодія та Миколу Тараненко, старших солдатів Сергія Кузьмишина і Костянтина Середу, старшин Сергія Криштака, Віталія Дощового і Ярослава Савулу.


Цим орденом також було нагороджено учасників антитерористичної операції Андрія Шараскіна та Геннадія Дощенка (посмертно). Нагороду останнього з рук Глави держави отримала дружина Світлана.


Санітарний інструктор механізованої роти механізованого батальйону 93 окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України Тетяна Житомирець виконувала бойові завдання з зоні проведення АТО на території Луганської і Донецької областей з 14 січня 2015 року по 6 березня 2016 року та з 30 вересня 2016 року по 7 липня 2017 року.


З 17 по 18 січня 2015 року сержант Житомирець виконувала бойові завдання в районі Донецького аеропорту. 17 січня 2015 року брала участь у штурмі «Будинку з хрестами» у складі 6 механізованої роти 2 механізованого батальйону. Перебуваючи на радіолокаційній станції польотів займалась стабілізацією та евакуацією поранених. Ввечері 17 січня 2015 року сержант була переміщена до метеовежі, де продовжувала надавати медичну допомогу.


Президент привітав військових з нагородами: «Стоячи сьогодні перед вами я хотів би окремо подякувати українським воїнам, під захистом яких сьогодні ми перебуваємо. Незламний бойовий дух, відверта надійна броня нашої держави. Наші воїни твердо утримують фронт, який насправді є рубежем між диктатурою і демократією».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?