Авторизация

Завдяки і вашій позиції стало можливим рішення про визнання Росії країною-агресором – Глава держави зустрівся з українською громадою Португалії

У Лісабоні Президент Петро Порошенко зустрівся з українською громадою Португалії. Під час спілкування Глава держави висловив переконання, що українці, які проживають в Португальській Республіці стали вагомою силою впливу в цій країні.


«З українською громадою рахуються португальський Президент, Прем’єр-міністр, португальський Уряд», - сказав Петро Порошенко зауваживши, що чув від зазначених осіб лише дуже добрі слова на адресу української громади.



Завдяки і вашій позиції стало можливим рішення про визнання Росії країною-агресором – Глава держави зустрівся з українською громадою Португалії

Він підкреслив, що ніколи раніше Португалія так рішуче не виступала на підтримку українського суверенітету, територіальної цілісності та незалежності. А з березня 2014 року «темою № 1» для неї стало збереження єдності Європейського Союзу і солідарність з Україною.


Петро Порошенко зауважив, що Португалія була одним із ініціаторів санкцій проти Росії за анексію Криму, агресію на Сході нашої держави і не імплементацію Мінських угод. «Так само, як і по всій Європі, це стало можливим завдяки вашій позиції. І це ще одна річ, за яку я хотів би подякувати», - підкреслив Президент.


За його словами, в тому числі активна позиція українців у Португалії, дала можливість вийти на позитивний результат зусиллям української дипломатії, українських воїнів і української діаспори.


«Немає важливішого завдання, ніж нам зберегти країну – захистити від агресії, перемогти, бо з нами правда і з нами Бог», - сказав Петро Порошенко. Президент також поділився з українською громадою своїми враження від спільної молитви усієї української делегації за мир у Храмі Пресвятої Богородиці Розарія, що знаходиться в центрі паломництва «Фатіма».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка