Авторизация

Президент: Якщо ми оцінюємо ситуацію із Саакашвілі – вона не варта міжнародної уваги

«Взагалі, якщо ми оцінюємо ситуацію із Саакашвілі – вона не варта міжнародної уваги. Бо є конкретний злочин, який був втілений. Ми маємо забезпечити прозорість слідства, абсолютну відкритість і неупередженість слідчих органів. Прозорий, ефективний і неупереджений суд», - сказав Глава держави, відповідаючи на запитання представників ЗМІ, під час спільної прес-конференції із Президентом Литви.


«Це те, що ми маємо гарантувати як незалежна держава», - наголосив він.


За його словами, якщо когось звинувачують у порушенні Закону, за це має бути відповідальність, але вона ніяк не має бути пов’язана з політичною діяльністю. «Закони порушувати неможна, хоч в Україні, хоч у Литві», - зауважив Президент.


 «Я сам був шокований цією інформацією: якщо ти фінансуєшся з країни-агресора, або її спецслужбами, або її олігархами для того, щоб підривати соціальний спокій і стабільність в державі, за це також є кримінальна відповідальність», - підкреслив Глава держави.


Він додав, що для того, щоб слідчі дії відбувались абсолютно відкрито і мали довіру, не виключено проведення додаткової експертизи з боку міжнародних організацій. «Це підвищить довіру до цих документів», - сказав Президент.


Петро Порошенко наголосив на зацікавленості у максимальній прозорості цього процесу. «Ми маємо забезпечити ефективне, справедливе і неупереджене слідство. Об’єктивний, справедливий і неупереджений суд», - додав він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка