Авторизация

Ми не продаємо чи купуємо Крим. Це питання не грошей, газу, нафти. Крим має бути повернутий Україні – Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко наголошує, що як Глава держави завжди відстоював і продовжує відстоювати суверенітет та територіальну цілісність України, тому вважає неприпустимими припущення та заклики для врегулювання ситуації в країні поступитися її територіями.


«Я рішуче відкидаю твердження тих, хто каже про Крим як про «завершену справу». Ця трибуна була створена не для закликів про умиротворення. Як і не для закликів торгуватися територіями за гроші, нафту чи газ. Такого ніколи не було», - заявив Петро Порошенко під час виступу на засіданні ПАРЄ.


Відповідаючи на запитання учасників пленарного засідання Президент також підкреслив, що Крим має бути повернутий під український суверенітет. «Ми не продаємо чи купуємо Крим. Це питання не грошей, газу, нафти чи чогось іншого. Крим має бути повернутий Україні. Це закон та порядок в Європі. Це безпека в Європі та в світі», - наголосив Глава держави.


«Ця трибуна (ПАРЄ - ред.) була створена для захисту наших основ, наших цінностей та наших принципів, та, найголовніше, для їх захисту у разі необхідності. Така необхідність настала сьогодні», - додав він.


Глава держави нагадав, що у 1950 році Уїнстон Черчилль на тлі загрози, що постала тоді перед демократичною Європою від Радянського Союзу, звернувся до Асамблеї із закликом: «Або ми доведемо своє значення, вагу та цінність для Європи, або ми зазнаємо поразки».


На переконання Петра Порошенка, сьогодні Москва своїми діями підштовхує Європу до тієї ж реальності, яка хвилювала Уїнстона Черчилля майже 70 років тому. Тож сучасна Європа має бути єдиною задля протидії нинішніх загроз, переконаний Президент.


«Запорукою нашого успіху залишається збереження та зміцнення нашої єдності, солідарності та стійкості. Лише на основі поваги суверенітету та територіальної цілісності України ми можемо досягти миру та стабільності в Європі», - сказав він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка