Авторизация

Україна неодноразово доводила свою готовність до миролюбивого врегулювання ситуації, яка штучно створена Росією – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна завжди прагнула до мирного врегулювання ситуації на Донбасі, що виникла в результаті агресії Росії, та неодноразово демонструвала це своїми діями.


«Україна, як, вірю, і всі в цьому залі, прагне миру. Я, як Глава держави, хочу миру для України та Європи. І це не просто слова. Україна неодноразово доводила свою готовність до мирного врегулювання ситуації, яка штучно створена Росією», - заявив Глава держави під час виступу у Страcбурзі на засідання ПАРЄ.


Петро Порошенко нагадав, що наша Україна лише протягом 2017 року тричі ініціювали тривалі режими припинення вогню – Пасхальні, на час збору врожаю та на початку навчального року. На жаль, російські окупаційні війська та їхні прибічники порушували їх майже одразу, констатував він.


Ще одним свідченням прагнення до мирного врегулювання ситуації Глава держави назвав ухвалення минулого тижня Верховною Радою Закону про створення умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей. Україна розраховує, що цей документ нарешті змусить Росію виконувати зобов’язання, зазначив він.


«Розраховуємо, що нарешті Росія розпочне виконання безпекових зобов’язань відповідно до Мінських домовленостей. Ми сподіваємось, що ці кроки дозволять просунутися і у питанні розгортання миротворчої операції ООН на Донбасі», - сказав Президент.


Петро Порошенко також закликав Асамблею продовжувати приділяти особливу увагу питанню дотримання прав людини в окупованому Криму та Донбасі.


«Я хочу закликати вас слідкувати за цією ситуацією окупації Донбасу та Криму. Лише прискіплива увага до цих регіонів зможе хоч якоюсь мірою послабити нинішні переслідування. Тому я закликаю членів Асамблеї, Комітету міністрів, Генерального секретаря, Комісара з прав людини та відповідні моніторингові органи подвоїти зусилля, спрямовані на захист прав людини та свобод», - наголосив Глава держави.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка