Авторизация

Уповноважений Президента України з лев дитини взяв доля у селекторній нараді Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба взяв участь у селекторній нараді Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, яка проходила під головуванням заступника Міністра – Лева Парцхаладзе. В режимі on-line з представниками органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування обговорили актуальні питання регіонального розвитку, зокрема реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки, а також питання ефективного використання субвенції на будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.


На початку липня Верховна Рада України внесла зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», якими передбачено виділення субвенції у розмірі 277 млн грн. з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Це важливий крок у процесі деінституціоналізації, який дозволяє створити умови для зростання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейному середовищі.


Уповноважений Президента України з лев дитини взяв доля у селекторній нараді Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України


За інформацією з обласних державних адміністрацій за рахунок субвенції в регіонах з'явиться 83 житлових приміщення для розташування дитячих будинків сімейного типу. В цих будинках буде проживати понад 600 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Окрім цього, до кінця 2017 року буде придбано 328 квартир і побудовано один житловий будинок на 25 осіб, що дозволить забезпечити  соціальним житлом ще майже 600 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.


 «Виділені кошти мають бути використані ефективно, повинно бути збудоване та придбане якісне житло в місцях, максимально наближених до інфраструктури» - наголосив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба під час селекторної наради.


Він поінформував учасників, що спільно з Міністерством соціальної політики ведеться робота із розробки індикаторів і методичних рекомендацій оцінки стану забезпечення прав дітей в регіонах та підготовки регіональних планів реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей.


Уповноважений подякував Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України за підтримку реформи інтернатних закладів та розвитку послуг для дітей і сімей в громадах.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка