Авторизация

Конец жертв рейсу МН17 на совісті Росії – Президент України

Глава держави нагадав, що три роки тому, світ був приголомшений збиттям в небі над Донбасом рейсу Малайзійських авіаліній MH17 з 298-а людьми на борту.


«Україна рішуче налаштована робити все можливе для притягнення до відповідальності усіх причетних до цього масового вбивства», - підкреслив Петро Порошенко під час виступу на Генасамблеї ООН.


Він також нагадав, що зараз тривають два розслідування – технічне та кримінальне і обидва виявили конкретні деталі.


«Ті, хто стояв за цим жахливим злочином, прибули з Росії. Ракета була доставлена з Росії. Смерть жертв рейсу МН17 на совісті Росії», - заявив Президент.


Петро Порошенко повідомив, що п’ять країн, що увійшли до Спільної слідчої групи, вирішили притягнути до відповідальності винних за збиття МН17 у рамках нідерландської правової системи, і цього року, Міжнародний Суд розпочав слухання у справі України проти Росії за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.


«Ми сподіваємося, що рішення суду найвищої інстанції ООН допоможе притягнути Російську Федерацію до відповідальності за численні порушення міжнародного права та фінансування злочинів, скоєних з 2014 року» - сказав Президент та висловив сподівання на підтримку та сприяння з боку усіх держав-членів ООН у цьому процесі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка