Авторизация

Петро Порошенко провів зустріч з Федерікою Могеріні

У рамках Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Віце-Президентом Європейської Комісії - Високим Представником Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні.


Глава держави привітав новий рівень взаємодії України з Європейським Союзом, зокрема в контексті набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та встановленням безвізового режиму.


Сторони обговорили також нові стратегічні цілі на шляху європейської інтеграції України. Президент закликав Високого Представника підтримати ініціативи української сторони, що сприятимуть подальшому зближенню з ЄС та проведенню ґрунтовних внутрішніх реформ в Україні.


Президент України поінформував Високого представника про розвиток ситуації на Донбасі та стан імплементації Мінських домовленостей і про ініціативу України щодо розгортання в окупованому Донбасі миротворців ООН, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону.


Глава держави наголосив також, що Україна розраховує на більш дієву підтримку ЄС у питанні звільнення українських політичних в’язнів в Росії та Криму.


Петро Порошенко та Федеріка Могеріні також скоординували позиції напередодні саміту Східного партнерства, який відбудеться 24 листопада у Брюсселі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка