Авторизация

Президент: Не зупиняйтеся на своєму шляху – вся українська громадина чекає від Національної поліції захисту та безпеки

Президент Петро Порошенко під час заходів з нагоди другої річниці Національної поліції зазначив, що перші роки діяльності відомства є роками створення і становлення, які сповнені тяжкої праці. Це був час досягнень і помилок, позитивних емоцій та розчарувань. «Таке життя. Але головне – набуто неоціненний досвід, чітке розуміння, що потрібно змінити й покращити, аби відповідати тим вимогам, які ставить українське суспільство перед поліцейськими. І вимоги ці – жорсткі, і планка – дуже висока», - наголосив Глава держави.


Президент: Не зупиняйтеся на своєму шляху – вся українська громадина чекає від Національної поліції захисту та безпеки


Президент зауважив, що створення ефективної системи забезпечення правопорядку у багатомільйонній країні, яка бореться із зовнішнім агресором, є складним завданням. «Впевнений, що українська поліція досягне того рівня, який забезпечить гідний ступінь захисту та надання безпекових послуг кожному громадянину України», - додав Петро Порошенко. Він наголосив, що багато поліцейських наражаються на небезпеку, в тому числі смертельну. За два роки при безпосередньому виконанні своїх службових обов’язків 18 поліцейських загинуло. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.


Глава держави підкреслив, що становлення Національної поліції триває – активно формуються і удосконалюються на базі практичного досвіду її підрозділи.


«На жаль, не можна ще сказати, що ми досягли докорінного зламу у боротьбі із криміналом в усіх його багатоликих проявах, в першу чергу тих, які загрожують життю і здоров’ю людей, безпеці та власності громадян. Але є хороша новина, і вона в тому, що таки подолано той негативний пік злочинності, що був спричинений складною соціально-економічною ситуацією, впливом війни і, водночас, трансформацією самої правоохоронної системи», - зазначив Петро Порошенко.


Президент: Не зупиняйтеся на своєму шляху – вся українська громадина чекає від Національної поліції захисту та безпеки


За його словами, кількість організованих груп і злочинних організацій, протиправну діяльність яких поліцейські припинили у першому півріччі 2017 року, перевищує показник минулого року: зменшено кількість тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтувань, розбійних нападів, пограбувань, крадіжок, шахрайств, умисних убивств. Водночас він зауважив, що, на жаль, деякі злочини мають настільки гучний негативний публічний резонанс, що затьмарюють будь-яку позитивну статистику.


Президент подякував представникам правоохоронних органів, починаючи від керівництва і закінчуючи рядовими слідчими і сільськими дільничними, за перші результати у реформуванні поліції і боротьбі зі злочинністю.


«Позитивні сигнали – це лише перші кроки на шляху, на якому ми не маємо права зупинятися. Вся українська громада чекає від Національної поліції захисту від злочинців, розраховує на допомогу, прагне відчуття безпеки», - наголосив Петро Порошенко.


Президент також вручив Голові Національної поліції України Сергію Князєву штандарт Голови Нацполіції, і наголосив, що це є символом досягнень Національної поліції України у боротьбі зі злочинністю та забезпеченні безпеки і спокою українських громадян.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?