Авторизация

Президент нагородив поліцейських з нагоди другої річниці створення Національної поліції України

З нагоди Дня Національної поліції України Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди службовцям Національної поліції, які відзначилися при виконанні своїх обов’язків.


Президент нагородив поліцейських з нагоди другої річниці створення Національної поліції України
За особисту мужність, виявлену під час виконання службового обов’язку, вагомий внесок у боротьбу зі злочинністю, високий професіоналізм орденами та медалями нагороджено тридцять поліцейських.


Орденом «За мужність» III ступеня нагороджено майора поліції Сергія Вєсєлова. Майор Вєсєлов брав участь у проведені антитерористичної операції.  У ніч з 4 на 5 липня 2014 року через блок-пост №5 колона терористів намагалася здійснити прорив до Краматорська. У ході бою, за безпосередньою участю Сергія Вєсєлова, вдалося знищити 2 легкові автомобілі, танк Т – 72, дві БМП-2, одну БМД-2 та більше 20 терористів.


Орденом «За мужність» III ступеня також нагороджено старшого сержанта поліції Віктора Ігнатенко.


23 лютого 2017 група реагування Управління поліції охорони в Сумській області у складі молодшого інспектора старшого сержанта поліції Ігнатенка отримала сигнал «Тривога» про спрацювання засобів охоронної сигналізації банкомата «Аваль» у місті Суми. Після прибуття наряду на охоронюваному об’єкті стався вибух, з приміщення вибіг невідомий, який, помітивши поліцейських, відкрив у їх бік стрільбу з пістолета та намагався зникнути з місця події. Діючи мужньо та професійно, працівники поліції охорони, переслідуючи зловмисника, застосували вогнепальну зброю на враження, поранили його та затримали. У злочинця вилучено пістолет марки ПМ з глушником, газовий балон, балаклаву і пристрій для скоєння крадіжок.


Під час затримання злочинця Віктор Ігнатенко отримав вогнепальне поранення.


Медаллю «За бездоганну службу» III ступеня нагороджено капітана поліції Олега Ульянова. За участю капітана Ульянова розкрито вісім умисних вбивств, чотири злочини, пов’язані із нанесенням тяжких тілесних ушкоджень, одне зґвалтування. Також спочатку поточного року, завдяки оперативності та професійним діям Олега Ульянова розкрито два умисні вбивства.


Сержанта поліції Сергія Скрипніка нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни». Під час перебування у місті Дебальцеве група, у складі якої був сержант Скрипнік, отримала завдання забрати поранених, які знаходились в оточені. Під час їх пересування по населеному пункту у колонні із двох танків, БМП и БРДМ,  з одного із подвір’їв вибіг бойовик незаконного збройного формування з РПГ-7 в руках та, направивши зброю в бік колони, здійснив постріл. Однак Сергій Скрипнік випередив бойовика та відкрив по ньому вогонь з АК-74. Після декількох влучних пострілів бойовика було ліквідовано, тим самим сержант Скрипнік врятував життя близько 30 українських військовослужбовців. Групі було надано можливість вивести поранених з оточення та продовжувати виконувати бойові завдання, пов’язані із захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.


Президент нагородив поліцейських з нагоди другої річниці створення Національної поліції України

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка