Авторизация

Президент внесе на розгляд Парламенту пропозиції щодо змін до законодавства про омбудсмена

Президент внесе на розгляд Парламенту пропозиції щодо змін до законодавства про омбудсмена


31 липня Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про Конституційний Суд України». Цей закон спрямований на реалізацію змін до Конституції щодо організації та діяльності Конституційного Суду, статусу суддів Конституційного Суду та інституту конституційної скарги – нового додаткового механізму захисту прав і свобод людини.


Без цього закону зазначені прогресивні конституційні новації не можуть запрацювати на практиці, а тому зволікання із введенням його у дію є неприпустимим.


Разом з цим, в прикінцеві положення цього закону народними депутатами були включені норми щодо процедури призначення та звільнення омбудсмена. Це не стосуються функціонування Конституційного Суду. Тим не менш, Парламент ухвалив закон про Конституційний Суд в цілому разом із цими нормами, а тому введення закону в дію без них неможливе.


Питання процедури призначення та звільнення омбудсмена потребує окремого вирішення, тому найближчим часом Президент внесе на розгляд парламенту пропозиції щодо внесення змін до Закону  «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» та Закону «Про Регламент Верховної Ради України» в частині призначення та звільнення омбудсмена. 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка