Авторизация

Українсько-білоруський кордон ніколи не буде кордоном війни - зустріч Президентів України та Білорусі

Президент України Петро Порошенко подякував Президентові Білорусі Олександру Лукашенку за підтримку і розуміння проблем, з якими зіштовхнулася наша країна.


«Я вкотре отримав запевнення від Вас, пане Президенте, у тому, що територія дружньої для України Республіки Білорусі ніколи не буде використовуватися для агресивних дій проти України, а українсько-білоруський кордон ніколи не буде кордоном війни»,  - сказав Глава держави.


Президент Порошенко зазначив, що українсько-білоруський кордон «завжди буде лише кордоном співпраці та кордоном миру».


Глава держави наголосив, що важливим кроком на цьому шляху стане завершення процесу його договірно-правового оформлення, обговорення якого сьогодні також стало предметом переговорів. Відповідні завдання сьогодні вже отримала оновлена Спільна українсько-білоруська демаркаційна комісія.  


«Ми з Президентом Білорусі провели плідні, ґрунтовні і відверті переговори», - зазначив Порошенко.


Українсько-білоруський кордон ніколи не буде кордоном війни - зустріч Президентів України та Білорусі
У свою чергу, Президент Білорусі сказав: «Ви, українці, маєте знати, що у вас є близькі і рідні люди, які живуть трохи північніше від вас. І якщо вам важко, чим зможемо, ми завжди допоможемо».


При цьому Глава Білоруської держави згадав історичний приклад, коли українці рятувалися від Голодомору 30-х років у Білорусі. «Багато, хто отримував допомогу, хтось залишався в  Білорусі, хтось повертався до України. Це символічно. Це важливо. І від цього Білорусь відійти не може», - сказав Президент Лукашенко. При цьому він додав: «Ви на нас можете розраховувати. І ми будемо робити усе можливе заради миру та стабільності в рідній для нас Україні».


«Нами узгоджені підходи щодо подальшого розвитку прикордонного співробітництва. Що є цілком природнім з урахуванням спільного державного кордону протяжністю більше ніж у тисячу кілометрів», - зазначив Президент Білорусі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка