Авторизация

Президент України провів зустріч з Міністром енергетики США

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром енергетики США Ріком Перрі.


Президент висловив вдячність американській стороні за значну практичну допомогу у зміцненні енергетичної безпеки України та відзначив зацікавленість у ширшому залученні до нашої країни сучасних американських технологій та передового досвіду у сфері енергетики.


Глава держави відзначив значний потенціал для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва між Україною та США в енергетичній сфері та привітав активний інтерес до України з боку американських енергетичних компаній.


Президент України провів зустріч з Міністром енергетики США


У ході зустрічі були обговорені питання реалізації спільних проектів у атомній енергетиці, галузі видобутку енергоносіїв в Україні, а також можливості постачання альтернативних видів палива, зокрема зрідженого газу із США.


Також була обговорена тематика зміцнення європейської енергетичної безпеки, зокрема у контексті можливостей модернізації і розвитку транзитних потужностей України та реалізації нових європейських транспортно-енергетичних проектів.


Міністр енергетики США відзначив потенціал України і порівняв її значення для Європи зі штатом Техас для США.


Сторони підтвердили спільну позицію щодо загрози проекту «Північний потік-2» для енергетичної безпеки як України, так і Європи.


Міністр енергетики прийняв запрошення Президента Петра Порошенка відвідати Україну найближчим часом.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка